Antena Meniu Search
x

Video Atac al MAE rus al adresa României. Zaharova l-a acuzat pe Ciolacu e amestec grosolan în treburile interne ale R.Moldova

Atac dezlănţuit al diplomaţiei ruse la adresa României. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe de la Moscova l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de amestec grosolan în treburile interne ale Republicii Moldova. Asta după ce premierul a spus că în ţara vecină sunt români, nu moldoveni. În acest timp, Vladimir Putin este în a doua sa vizită externă din cel de-al cincilea mandat de preşedinte, la bunul său prieten Aleksandr Lukaşenko.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 22:01

"De remarcat este faptul că astfel de declarații provocatoare ale oficialităților române, care constituie o ingerință grosolană în treburile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea oficialilor de la Chișinău", a declarat Maria Zaharova, purtător de cuvânt MAE rus. Şi nu s-a oprit aici, a continuat cu o lecţie de istorie, în stilul lui Vladimir Putin. "Este evident că la București se încearcă trecerea lucrurilor dezirabile din punct de vedere istoric drept realitate. Cu toate acestea, aș vrea să vă reamintesc că statalitatea moldovenească, limba și cultura moldovenească sunt mult mai vechi decât cele româneşti. Acesta este un fapt istoric", a declarat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus.

Tensiunile vin în timp ce Putin îşi continuă vizitele externe în ţări prietene

Tensiunile vin în timp ce Putin îşi continuă vizitele externe în ţări prietene. După China, el a fost primit cu braţele deschise şi pâine cu sare de Aleksandr Lukaşenko. Discuţiile dintre cei doi au loc la puţin timp după ce armata rusă a început exerciţiile cu arme nucleare tactice. "Vom vorbi, desigur, despre exerciții. Acest lucru este legat de participarea directă a prietenilor și colegilor noștri din Belarus în sfera militară", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Vezi și

În ciuda acestor declaraţii, apropiaţii lui Putin susţin că preşedintele rus e gata pentru pace. Cu o condiţie însă, să păstreze teritoriile pe care le ocupă în prezent în Ucraina. Altfel, el e gata să continue conflictul. În Europa, nimeni nu mai crede asigurările Moscovei. Polonia şi Grecia au cerut Uniunii Europene să creeze un "scut" antiaerian care să protejeze statele membre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Atac al MAE rus al adresa României. Zaharova l-a acuzat pe Ciolacu e amestec grosolan în treburile interne ale R.Moldova