Antena Meniu Search
x

Încă un atac cu cuţitul în Germania. Un politician din partidul extremist de dreapta AfD a fost înjunghiat, în Mannheim

Un politician din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost atacat marţi seară cu un cuţit în oraşul Mannheim, scrie Agerpres. Bărbatul a fost rănit, iar autorul atacului a fost arestat.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 12:16

Atac cu cuţitul în Germania. Un politician din partidul extremist de dreapta AfD a fost înjunghiat, în Mannheim
Atac cu cuţitul în Germania. Un politician din partidul extremist de dreapta AfD a fost înjunghiat, în Mannheim - Shutterstock

Potrivit filialei locale a AfD, incidentul a avut loc în apropierea pieţei centrale. Candidatul AfD a fost înjunghiat după o altercaţie cu o persoană care încerca să îndepărteze un poster electoral al AfD.

Acesta este al doilea incident violent înregistrat în Mannheim în mai puţin de o săptămână. Pe 31 mai, şapte persoane au fost rănite în acest oraş într-un atac cu cuţitul, în timpul unei demonstraţii antimusulmane.

Atacatorul, un bărbat de 25 de ani născut în Afganistan şi instalat în ţară din 2014, a înjunghiat şase militanţi antiislam şi un poliţist care venise să-i protejeze în piaţa din Mannheim. Ulterior, poliţistul a murit în urma rănilor. Autorităţile nu exclud posibilitatea unui act terorist. În plus, potrivit presei locale, din primele rezultate ale anchetei reiese că atacatorul ar fi acționat din motive ideologice şi religioase. 

Articolul continuă după reclamă

Atacul a avut loc loc într-o perioadă intensă, în care Europa e gazda unor evenimente sportive colosale. Pe 1 iunie, la Londra, are loc Finala Ligii Campionilor pe stadionul Wembley. Peste două săpătmâni, în Germania începe Campionatul European de Fotbal, unde sunt aşteptaţi sute de mii de mii de oameni. Pe 26 iulie, vor debuta şi Jocurile Olimpice la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri externe » Încă un atac cu cuţitul în Germania. Un politician din partidul extremist de dreapta AfD a fost înjunghiat, în Mannheim