Antena Meniu Search
x

Video Şapte victime după atacul sângeros din Germania. Autorităţile nu exclud ipoteza unui act terorist

Atac sângeros în Germania. Un poliţist şi un fost politician au fost înjunghiaţi de un individ necunoscut înaintea unui miting anti-Islam. Atacatorul a fost împuşcat, în cele din urmă, de un agent. În total, şapte persoane au fost rănite, iar starea poliţistului este gravă. Numărul ameninţărilor teroriste creşte, în contextul mai multor competiţii sportive în Europa.

de Redactia Observator

la 01.06.2024 , 12:50

Atacul brutal a avut loc în piaţa din centrul oraşului Mannheim, la sud de Frankfurt. Un individ înarmat cu un cuţit se năpusteşte asupra unui bărbat. Îl doboară la pământ şi îl răneşte. Atacatorul cade şi el. Mulţimea încearcă să îl imobilizeze, dar reuşeşte să scape. Se ridică şi înjunghie de două ori un poliţist. Într-un final, e împuşcat de un alt agent.

Atacatorul ar fi acționat din motive ideologice şi religioase

Autorităţile nu exclud posibilitatea unui act terorist. În plus, potrivit presei locale, din primele rezultate ale anchetei reiese că atacatorul ar fi acționat din motive ideologice şi religioase. 

Vezi și

Rainer Wendt, preşedinte sindicat poliţie: Poliţiştii sunt mereu prezenţi la astfel de evenimente. Trebuie să fie prezenţi pentru că există mereu un pericol. Extremiştii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, indiferent că sunt islamişti sau orice ar fi, sunt tot mai înclinaţi către acte de violenţă. Victima a fost atacată pentru că era un critic radical al islamului.

Pe acelaşi subiect

Ţinta a fost Michael Stürzenberger, un activist islamofob, în vârstă de 59 de ani. Cunoscut pentru cererile de interzicere a moscheilor, acesta organizase un miting anti-Islam şi a fost atacat chiar înainte de a ţine discursul.

Pe canalul său de YouTube se afişează drept un critic vehement al Islamului. 

Michael Sturzenberger, activist german: O religie nu are voie în niciun caz să îndemne la violenţe, lupte, război sau uciderea persoanelor. 

Atacul are loc într-o perioadă intensă, în care Europa e gazda unor evenimente sportive colosale. Pe 1 iunie, la Londra, are loc Finala Ligii Campionilor pe stadionul Wembley. Peste două săpătmâni, în Germania începe Campionatul European de Fotbal, unde sunt aşteptaţi sute de mii de mii de oameni. Pe 26 iulie, vor debuta şi Jocurile Olimpice la Paris.

Numărul de potențiale acte teroriste a crescut cu 41% în 2023, faţă de anul precedent

Franţa este una dintre ţările luate în vizor de ameninţări teroriste. De trei luni, autorităţile au ridicat nivelul de alertă. La fel şi în nordul Europei. În Suedia, și în Danemarca gradul a crescut de la "ridicat" la "critic" după arderea Coranului. Michael Stürzenberger a fost liderul Partidului German pentru Libertate din 2013 până în 2016. A fost condamnat pentru că a insultat un poliţist şi pentru instigare şi denigrare a învăţăturilor religioase. 

Michael Sturzenberger: M-au condamnat la şase luni cu suspendare şi o perioadă de supraveghere de trei ani şi jumătate. Este clar ce vor să facă, vor să mă reducă la tăcere.

Tot ieri, în Franţa, un tânăr de 18 ani din Cecenia a fost arestat. Autortităţile susţin că acesta ar fi avut în plan să atace pe un stadion în timpul Jocurilor Olimpice. 

Numărul de potențiale acte teroriste a crescut cu 41% în 2023, faţă de anul precedent. Mai exact, au fost înregistrate 332 de incidente, față de 236. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Şapte victime după atacul sângeros din Germania. Autorităţile nu exclud ipoteza unui act terorist