Antena Meniu Search
x

ATENTAT TERORIST la Londra: Angela Merkel s-a declaraţ ŞOCATĂ de atacul de lângă Parlamentul Marii Britanii. REACŢIILE liderilor lumii

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat şocată de atacul terorist care a avut loc la Londra, astăzi, iar mai mulţi lideri mondiali şi-au exprimat solidaritatea cu familiile victimelor şi cu autorităţile din Marea Britanie.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat şocată de atacul terorist care a avut loc la Londra, astăzi, iar mai mulţi lideri mondiali şi-au exprimat solidaritatea cu familiile victimelor şi cu autorităţile din Marea Britanie.

"Profund şocată de atacurile vizând poliţia şi membri ai publicului la Londra. Gândurile noastre sunt alături de răniţi şi solidaritatea noastră este alături de Marea Britanie", a declarat cancelarul german Angela Merkel, citată de Ambasada Germaniei la Londra.

Liderii internaţionali au transmis mesaje de condoleanţe după atacul terorist de la Parlamentul din Londra, soldat cu cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi.

Citeşte şi GALERIE FOTO! Acestea sunt imaginile TERORII de la Londra, unde un individ înarmat a intrat cu maşina direct în mulţime

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat pe Twitter că “Europa este ferm alături de Marea Britanie împotriva terorismului şi este pregătită să ajute”.

Şi negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a scris pe Twitter că este “alături de populaţia Londrei”.

Departamentul american pentru Securitate Internă şi-a exprimat solidaritatea cu Marea Britanie şi a condamnat atacul. “Alături de partenerii noştri din forţele federale de ordine suntem în contact strâns cu omologii noştri britanici pentru a monitoriza evenimentele tragice şi pentru a susţine investigaţia în curs”, a precizat Departamentul citat de CNN.

Şi secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a transmis condoleanţe şi a condamnat atacul.

Casa Albă a anunţat că preşedintele Donald Trump a discutat cu premierul Theresa May, potrivit CNN.

Citeşte şi Mărturii CUTREMURĂTOARE după atacul de la Londra: "A fost ÎNGROZITOR! Cel puţin 10-12 oameni zăceau pe pod, din loc în loc" (FOTO&VIDEO)

“Gândurile mele sunt alături de toţi cei implicaţi în incidentul îngrozitor de la Westminster, de astăzi (miercuri – n.r.)”, a spus premierul Scoţiei, Nicolas Sturgeon, citată într-un comunicat citat de BBC News.

Ea a precizat că Guvernul scoţian colaborează strâns cu Poliţia şi cu secretarul de Justiţie pentru a analiza orice posibile implicaţii pentru Scoţia.

Sturgeon a afirmat că susţine decizia Parlamentului de a suspenda şedinţa de miercuri, în cursul căreia urma să fie luată o decizie privind un al doilea referendum pentru independenţa Scoţiei.

“Terorismul ne priveşte pe toţi, iar Franţa ştie cum suferă astăzi (miercuri – n.r.) poporul britanic”, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, scrie Sky News.

Premierul belgian Charles Michel, a cărui ţară a marcat miercuri un an de la atentatele de la Bruxelles, a transmis condoleanţe. “Condoleanţele noastre sunt alături de cei care se află în doliu şi alături de toţi cei care sunt afectaţi la Londra. Belgia este alături de Marea Britanie în lupta împotriva terorismului”, a spus el.

“Îngrozit de imaginile de la Londra. Gândurile noastre sunt alături de prietenii mei britanici”, a afirmat şi premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

“Terorismul – arma laşilor. Condamnăm vehement atacul terorist îngrozitor din inima Westminster”, a subliniat şi preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ATENTAT TERORIST la Londra: Angela Merkel s-a declaraţ ŞOCATĂ de atacul de lângă Parlamentul Marii Britanii. REACŢIILE liderilor lumii