Antena Meniu Search
x

Video Autoritățile din Canada, împiedicate să stingă incendiile de turiștii care merg special în zonele afectate ca să facă poze și filmulețe: "Este inacceptabil"

Situaţie incredibilă în Canada: turiştii împiedică stingerea incendiilor devstatoare din sudul ţării. Autorităţile se plâng că oamenii vin în zonele afectate din curiozitate ca să facă poze şi clipuri. Unii ridică drone ca să filmeze şi astfel ţin avioanele de intervenţie la sol.

de Redactia Observator

la 20.08.2023, 19:44

Vezi și

În provincia Columbia Britanică din Canada, 3.400 de pompieri se luptă cu flăcările, din aer şi de pe uscat. Au dat însă de un obstacol neaşteptat. Sute de oameni vin din curiozitate spre localităţile afectate de incendii. Vor să facă fotografii sau filme.

Oamenii vin special ca să facă fotografii

Bowinn Ma, ministrul pentru Managementul Urgenţelor: Este inacceptabil ca oamenii să blocheze drumurile pentru a face fotografii. Să blocheze echipele de pompieri. Nu putem avea bărci pe lacurile folosite de avioanele care sting incendiile. Faptul că sunt ridicate în aer drone înseamnă că aparatele noastre pot fi ţinute la sol.

35.000 de oameni au fost forţaţi să îşi abandoneze casele, iar alţi 30.000 sunt cu bagajele făcute. În urma focului, a rămas un peisaj apocaliptic. Localitatea Enterprise a devenit un oraş fantomă, îngropat în cenuşă, cu carcase de maşini,care fumegă.

În statul american Washington, un incendiu alimentat de rafalele de vânt a făcut ravagii într-un mic oraş. În doar două zile, un om a murit şi 185 de case şi alte clădiri au ars din temelii.

Şi în Europa incendiile continuă să facă prăpăd. În Grecia, oameni din 12 localităţi de lângă oraşul Alexndrapolis au fost evacuaţi. Zeci de pompieri intervin în zonă, dar vântul puternic face dificilă intervenţia lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Autoritățile din Canada, împiedicate să stingă incendiile de turiștii care merg special în zonele afectate ca să facă poze și filmulețe: "Este inacceptabil"