Antena Meniu Search
x

AVERTISMENT ŞOCANT lansat de directorul FBI: ”NU EXISTĂ viaţă privată absolută în America”

Directorul FBI James Comey face declaraţii şocante, el avertizându-i pe americani că nu ar trebui să aibă aşteptări cu privire la o ”viaţă privată absolută” şi că "nu există loc în care (sistemul) judiciar să nu ajungă".

Directorul FBI James Comey face declaraţii şocante, el avertizându-i pe americani că nu ar trebui să aibă aşteptări cu privire la o ”viaţă privată absolută” şi că "nu există loc în care (sistemul) judiciar să nu ajungă".

”Nu există viaţă privată absolută în America, nu există loc în care (sistemul) judiciar să nu ajungă. Inclusiv comunicaţiile noastre cu soţii noştri, cu membrii clerului, cu avocaţii nu sunt absolut private în America. În anumite circumstanţe, un judecător ne poate obliga pe oricare dintre noi să depunem mărturie în instanţă despre aceste comunicaţii foarte private”, a declarat Comey, miercuri, la o conferinţă pe teme de securitate cibernetică la Boston College.

Citeşte şi Jocul online BALENA ALBASTRĂ face în continuare victime! Doi adolescenţi s-au SINUCIS, aruncându-se de pe un bloc cu 18 etaje din Chișinău (VIDEO)

El a lansat acest avertisment în contextul în care vorbea despre o multiplicare a criptării după dezvăluirea amplorii supravegherii spionajului american, în 2013, de către fostul contractor al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden.

Pe acelaşi subiect

Comey a adăugat totodată că americanii ”au aşteptări rezonabile cu privire la viaţa privată în casele noastre, în maşinile noastre, în dispozitivele noastre”.

”Este o parte esenţială a faptului de a fi american. Guvernul nu poate să ne invadeze viaţa privată fără un motiv întemeiat, susceptibil să fie examinat în tribunal”, a continuat el.

În ultimele luni ale lui 2016, FBI a obţinut în mod legal acces la 2.800 de dispozitive confiscate în anchete criminale, teroriste sau de contrainformaţii, iar Biroul nu a putut să deschidă 43% dintre aceste dispozitive, a precizat el.

Dorinţa americanilor de viaţă privată şi securitate nu ar trebui să fie percepute ca incompatibile, a apreciat el.

Citeşte şi Poliţia Capitalei confirmă: Vasile Turcu a murit!

”Cu toţii preţuim viaţa privată. Cu toţii preţuim securitatea. Nu ar trebui să o sacrificăm vreodată pe una pentru cealaltă. Părinţii fondatori au încheiat o înţelegere care se află în centrul acestei ţări uimitoare în care trăim de peste două secole”, a mai spus acesta.

Mandatul lui Comey la Biroul Federal de Investigaţii a fost marcat de controverse, în urma modului în care poliţia federală a gestionat ancheta cu privire la e-mailul privat al lui Hillary Clinton şi acuzaţiile fără probe ale preşedintelui Donald Trump potrivit cărora fostul şef al statului Barack Obama a ordonat interceptarea telefoanelor la Trump Tower.

El nu a vorbit despre acuzaţiile lui Trump şi nici despre dezvăluirile WikiLeaks cu privire la CIA.

Însă Comey a spus că intenţionează să-şi ducă la final mandatul de zece ani.

”Sunteţi blocaţi cu mine încă şase ani şi jumătate, aşa că mi-ar plăcea să mă mai invitaţi”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » AVERTISMENT ŞOCANT lansat de directorul FBI: ”NU EXISTĂ viaţă privată absolută în America”