Antena Meniu Search
x

Avion Lufthansa, oprit pe aeroportul din Minsk din cauza unei alerte cu bombă. A decolat după ce a fost controlat

Un avion Lufthansa care efectua un zbor pe ruta Minsk-Frankfurt a fost oprit la sol din cauza unei alerte de securitate, a anunțat compania. Aeronava a decolat din Belarus după ce a fost controlată.

de Redactia Observator

la 24.05.2021, 18:03

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat luni că un zbor al său a fost suspendat la Minsk din cauza unei alerte de securitate. Aeronava a decolat către Frankfurt cu toți pasagerii la bord după ce a fost controlată. "Aeronava a decolat în urmă cu 10 minute", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP la ora 13:30 GMT. Incidentul vine la o zi după aterizarea forțată a unui avion Ryanair în Belarus.

Lufthansa a declarat că toate bagajele și mărfurile au fost scoase din aeronava în care se aflau 51 de persoane, inclusiv cinci membri ai echipajului, pentru noi controale de securitate, după ce autoritățile din Belarus au declarat că au primit ”o alertă de securitate”. "Regretăm neplăcerile create pasagerilor, dar securitatea lor, a echipajului și a avionului au prioritate maximă la Lufthansa", a spus purtătorul de cuvânt. La scurt timp după ce Lufthansa a anunțat suspendarea zborului, aeroportul din Minsk a declarat pe canalul său de Telegram că „toate măsurile necesare” pentru verificarea avionului și a pasagerilor au fost finalizate. "Informațiile despre un atac terorist, care au fost primite pe e-mail-ul aeroportului, nu au fost confirmate", a spus acesta. "Avionul este pregătit pentru decolare, bagajele sunt încărcate, îmbarcarea a fost anunțată pentru zborul Lufthansa LH1487 Minsk-Frankfurt."

Alerta de securitate a venit la o zi după ce o cursă Ryanair de la Atena la Vilnius, avându-l la bord pe jurnalistul disident Roman Protasevici, a fost deviat în timp ce se afla în spațiul aerian din Belarus pentru o presupusă amenințare cu bomba. Însoțit de un avion de vânătoare, trimis la ordinul lui Alexander Lukashenko, avionul Ryanair a aterizat la Minsk, unde Protasevici, un tânăr de 26 de ani care locuia în Lituania, a fost arestat împreună cu prietena sa de origine rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Avion Lufthansa, oprit pe aeroportul din Minsk din cauza unei alerte cu bombă. A decolat după ce a fost controlat