Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ayatollahul Ali Khamenei acuză Israelul de "crime nerușinate" împotriva copiilor: "Incapabili să-i rănească pe adevărații luptători din Palestina"

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat sâmbătă că Israelul comite "crime neruşinate" împotriva copiilor, nu împotriva combatanţilor, comentariile sale venind la o zi după ce un atac aerian israelian asupra capitalei libaneze, Beirut, a ucis cel puţin 31 de persoane, inclusiv trei copii şi şapte femei, potrivit ministerului libanez al sănătăţii, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 21.09.2024 , 18:12

Ayatollahul Ali Khamenei Ayatollahul Ali Khamenei acuză Israelul de "crime nerușinate" împotriva copiilor: "Incapabili să-i rănească pe adevărații luptători din Palestina" - Profimedia Images

Atacul de vineri, care, potrivit unei surse, a vizat o clădire de lângă o grădiniţă, a fost cel mai mortal într-un an de conflict între Israel şi miliţia Hezbollah libaneză susţinută de Iran.

A urmat unor două zile de atacuri în care pagerele şi walkie-talki-urile folosite de membrii Hezbollah au fost detonate de la distanţă.

Libanul a pus atacurile pe seama Israelului, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat implicarea sa

Articolul continuă după reclamă

Khamenei a spus că Israelul nici măcar nu îşi ascunde diferitele forme de ”crime neruşinate” din Gaza, Cisiordania, Liban şi Siria, transmite News.ro.

Pe acelaşi subiect

Nu se luptă cu "bărbaţi luptători, ci cu oameni obişnuiţi", a declarat Khamenei unui grup de trimşi din ţările musulmane la Teheran, în declaraţii difuzate la televiziunea de stat.

"Incapabili să-i rănească pe adevăraţii luptători din Palestina, aceştia îşi exprimă furia răutăcioasă asupra copiilor mici, pacienţilor din spitale şi şcolilor pline de copii mici".

Tot sâmbătă, într-o demonstraţie de forţă, Iranul şi-a prezentat racheta balistică "Jihad" cu combustibil lichid, într-o singură etapă, cu un focos detaşabil puternic exploziv şi o rază de acţiune de 1.000 km, potrivit televiziunii de stat.

Rachetele au fost expuse, împreună cu alte echipamente militare, în timpul unei parade care marchează aniversarea începerii războiului din 1980-88 cu Irakul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Ayatollahul Ali Khamenei acuză Israelul de "crime nerușinate" împotriva copiilor: "Incapabili să-i rănească pe adevărații luptători din Palestina"