Antena Meniu Search
x

Ayatollahul Khamenei a jurat răzbunare, după uciderea generalului Soleimani de către SUA

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a jurat răzbunare după uciderea generalului Qasem Soleimani, din Gărzile Revoluționare Patriotice, de către Statele Unite ale Americii.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.01.2020, 11:17

Ayatollahul Khamenei a jurat răzbunare, după uciderea generalului Soleimani de către SUA
Iranul promite "răzbunare cruntă" după uciderea liderului Gărzilor Revoluționare - Profimedia Images

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a jurat răzbunare după uciderea generalului Qasem Soleimani, din Gărzile Revoluționare Patriotice, de către Statele Unite ale Americii.

Tensiunile escaladează în Orientul Mijlociu, după ce Qasem Soleimani, un important comandant militar, a fost ucis "într-o acţiune defensivă decisivă menită să protejeze personalul american din străinătate" şi să descurajeze viitoare atacuri, a confirmat Pentagonul.

Atacul american cu rachete vine ca urmare a faptului că Ambasada SUA din Irak a fost asediată, timp ce două zile, de demonstranți susținuți de Iran.

Totodată, președintele Donald Trump a dispus transferul în Bagdad a circa 750 de militari de la Divizia 82 Aeropurtată din Carolina de Nord, specializată în operațiuni militare rapide, pentru a proteja ambasada.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Khamenei: "Răzbunare dură pentru criminali"

"Cu el plecat, cu voia lui Dumnezeu, munca sa și calea sa nu vor fi oprite, ci răzbunare dură îi așteaptă pe criminalii care și-au umplut mâinile cu sângele martirilor", a transmis Ali Khamenei.

"De ani întregi a fost dorința lui să fie un martir, iar în final Dumnezeu i-a dat cea mai importantă slujbă", a mai spus Ayatollahul. Liderul suprem a transmis condoleanțe familiei generalului Soleimani dar și întregului popor, decretând trei zile de doliu național.

Și președintele Iranului a transmis un mesaj dur, după riposta americană. "Nu este niciun dubiu că măreața națiune a Iranului și celelalte țări libere din regiune se vor răzbuna pentru aceasta oribilă crimă de la criminala Americă", a precizat acesta, într-un mesaj postat pe site-ul guvernului iranian.

În vârstă de 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijlociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Ayatollahul Khamenei a jurat răzbunare, după uciderea generalului Soleimani de către SUA