Antena Meniu Search
x

The Sun: Bacaul, capitala hotilor care-i pagubesc pe britanici

Cei mai multi hoti care fura din bancomatele din Marea Britanie sunt bacauani. 90% dintre furturi sunt comise de romani, iar 70% dintre acestia provin din Bacau sau au legaturi cu acest oras, au concluzionat jurnalistii de la The Sun.

Bacaul era cunoscut drept unul dintre cele mai sarace orase din Romania, dar acum este plin de case luxoase, masini scumpe si magazine ale brandurilor internationale.

Britanicii de la The Sun au vizitat orasul si au observat ca exista restaurante in care se serveste sampanie si caviar, baruri si cluburi exclusiviste.

Unul dintre membrii bandelor de hoti care actioneaza in Marea Britanie a fost si fotbalistul Aurelian Zlati, care a jucat la FCM Bacau. Acesta a fost prins in timp ce indeparta un dispozitiv de clonare de carduri de la un bancomat din localitatea Great Yarmouth. Fostul fotbalist a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare pentru infractiunea comisa.

Echipamentul pe care il folosesc hotii costa intre 3.000 si 5.000 de lire, dar le poate aduce castiguri de milioane de lire. Pentru a ajunge sa-si etaleze bogatia in Bacau, trebuie sa se organizeze in grupuri infractionale.

Nu actioneaza singuri deoarece este nevoie de experti in IT care sa descifreze algortimi si sa sparga codurile de securitate ale bancomatelor.

Foto: TV3/The Sun

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » The Sun: Bacaul, capitala hotilor care-i pagubesc pe britanici