Antena Meniu Search
x

Video Bacteria depistată în picăturile de ochi a făcut primele victime în SUA: 3 morți şi peste 60 de contaminări în căminele de pensionari

Bacteria rezistentă la antibiotic care circulă în Statele Unite şi a ucis trei oameni nu a mai fost depistată până anul trecut, anunţă epidemiologii americani. Experţii au identificat în ultimele luni 68 de contaminări în 16 dintre cele 50 de state, majoritatea în cămine de pensionari.

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 21:22

Vezi și

Bacteria a ajuns în Statele Unite prin intermediul unor picături de ochi importate din India. Majoritatea celor care au folosit substanţa au suferit pierderi importante ale vederii.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a avertizat împotriva utilizării unor picături pentru ochi fabricate în India de compania Global Pharma Healthcare, asociate cu contractarea unei bacterii rezistente la medicamente care a dus la evenimente adverse la cel puţin 55 de pacienţi în Statele Unite, inclusiv infecţii, orbire şi un deces, informează News.ro.

Bacteria a ajuns în SUA prin intermediul unor picături de ochi importate din India

Global Pharma Healthcare, cu sediul în oraşul Chennai din sudul Indiei, a declarat că a emis o rechemare voluntară la nivelul consumatorilor a unor loturi neexpirate de picături oftalmice, care au fost distribuite în Statele Unite de EzriCare LLC şi Delsam Pharma.

Global Pharma Healthcare nu a răspuns imediat unei cereri de a solicita comentarii cu privire la declaraţia FDA, confirma Reuters.

EzriCare a declarat într-un comunicat că a oprit distribuirea şi vânzarea ulterioară a picăturilor pentru ochi şi că nu a avut cunoştinţă de vreo testare care ”leagă definitiv” focarul bacterian de produs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Bacteria depistată în picăturile de ochi a făcut primele victime în SUA: 3 morți şi peste 60 de contaminări în căminele de pensionari