Antena Meniu Search
x

Video O bacterie periculoasă, rezistentă la antibiotice, trimite tot mai mulți americani la camera de gardă. Afectează intestinul şi provoacă febră sau crampe

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a emis o alertă privind răspândirea rapidă a unei bacterii rezistente la antibiotice.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 08:04

Vezi și

Bacteria afectează intestinul şi provoacă febră sau crampe abdominale, spun experţii. Se transmite foarte uşor, prin consumul de alimente contaminate sau prin contact sexual. Alerta emisă de CDC se referă în special la tulpinile care au dezvoltat rezistenţă la antibiotice.

Specialiştii spun că situaţia este cu atât mai gravă cu cât în 2015, spre exemplu, nu era înregistrat niciun caz în care să fi fost identificată această bacterie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » O bacterie periculoasă, rezistentă la antibiotice, trimite tot mai mulți americani la camera de gardă. Afectează intestinul şi provoacă febră sau crampe