Antena Meniu Search
x

BALENA ALBASTRĂ omoară adolescenţii! Zeci de tineri, identificaţi în COMUNITATEA SINUCIGAŞĂ. Anunţul făcut de ministerul de Interne de la Tiraspol

În ultima săptămână, isteria jocului BALENA ALBASTRĂ, care îndeamnă adolescenţii la suicid, a avut un impact puternic în Republica Moldova. Cazul celor doi adolescenți care s-au aruncat, în noaptea de 8 martie, pe un bloc cu 18 etaje, a generat reacții în lanț, existând indicii că tinerii ar fi jucat acest joc sinistru. 

În ultima săptămână, isteria jocului BALENA ALBASTRĂ, care îndeamnă adolescenţii la suicid, a avut un impact puternic în Republica Moldova. Cazul celor doi adolescenți care s-au aruncat, în noaptea de 8 martie, pe un bloc cu 18 etaje, a generat reacții în lanț, existând indicii că tinerii ar fi jucat acest joc sinistru. 

Ieri, autorităţile din autoproclamata republică transnistreană au identificat 22 de adolescenţi care făceau parte din JOCUL MORŢII, potrivit unui anunţ al ministerului de interne de la Tiraspol, citat de presa de la Chişinău.

Citeşte şi: Zeci de tineri, ucişi de "BALENA ALBASTRĂ"! Administratorul JOCULUI MORŢII, interviu HALUCINANT: "Mor fericiţi! Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală" (VIDEO) 

Pe acelaşi subiect

Potrivit autorităţilor transnistrene, doar în ultima lună au fost înregistrate zeci de sesizări de la pedagogi şi părinţi, privind comportamentul neadecvat al tinerilor. 

Citeşte şi: Încă o victimă a "Balenei Albastre"? Un tânăr de 20 de ani s-a SINUCIS, aruncându-se de la etajul 14 al unui bloc din Chișinău (VIDEO)

„Majoritatea dintre ei sunt adolescenţi, care s-au înregistrat în joc din curiozitate şi pentru a-şi impresiona colegii. Au fost identificaţi câţiva adolescenţi, care s-au implicat activ în joc. La momentul constatării acestui fapt, ei se aflau la nivele diferite a jocului”, se arată în comunicatul ministerului de interne.

La această oră, tinerii vizaţi sunt supravegheaţi de părinţi, pedagogi şi psihologi. 

Citeşte şi: ULTIMELE MESAJE ale adolescenţilor sinucigaşi din Chișinău, victime ale jocului BALENA ALBASTRĂ. DETALII CUTREMURĂTOARE din anchetă (VIDEO)

Tema suicidului provocat de jocul online BALENA ALBASTRĂ a şocat  societatea transnistreană, după ce în februarie 2017, s-a aflat despre sinuciderea a doi adolescenţi într-o singură lună.  

Presa din Rusia a acest subiect încă din primăvara anului 2016. 

Investigaţiile jurnalistice au scos la iveală faptul că jocul și comunitatea sinucigaşă au apărut pe reţeaua de socializare ВКонтакте câţiva ani în urmă. Membrii grupului, care se autodefinesc ca „balene”, practică un joc psihologic virtual, la finalul căruia ar urma să se sinucidă, jocul fiind moderat de aşa-numiţi „curatori”.  

Citeşte şi: ATENŢIE, părinţi! Un JOC PERICULOS, apărut în social media, îi provoacă pe adolescenţi să se SINUCIDĂ. Cum funcţionează "BALENA ALBASTRĂ" (VIDEO)

Presa rusă a scris că jocul ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Ultimul caz a avut loc la opt martie, în regiunea Irkutsk, unde două adolescente s-au aruncat în gol de pe acoperişul unei case. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » BALENA ALBASTRĂ omoară adolescenţii! Zeci de tineri, identificaţi în COMUNITATEA SINUCIGAŞĂ. Anunţul făcut de ministerul de Interne de la Tiraspol