Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul care a împuşcat mortal 10 oameni, în timpul celebrării Anului Nou Chinezesc, s-a sinucis. Poliţiştii l-au găsit mort, într-o dubă

Baie de sânge în California. Un bărbat a împuşcat mortal 10 oameni şi a rănit tot atâţia, în partea asiatică a unui oraş de lângă Los Angeles, unde localnicii sărbătorieau Anul Nou Chinezesc. După mai multe ore de căutări, suspectul a fost găsit mort într-o dubă albă, în apropierea scenei masacrului. Autorităţile cred că bărbatul, în vârstă de 72 de ani, avea întenţia să atace o a doua sală de dansuri. 

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 08:21

Vezi și

Atacul a avut loc în timp ce mii de oameni participau la un festival care celebra intrarea în Anul Iepurelui, la popularul studio de dans Star Ballroom din Monterey Park, la aproximativ 11 km est de centrul orașului Los Angeles. Asasinul a năvălit într-o sală de dansuri şi a început să tragă. După ce a secerat 20 de persoane, a dispărut, în timp ce poliţiştii, alertaţi de împuşcături, se apropiau de locul tragediei.

Andrew Meyer, căpitan în Departamentul Şerifului: Când ofiţerii au ajuns la faţa locului, au observat mai multe persoane, clienţi ai locaţiei, care ieşeau de acolo ţipând. 

Șeful poliției, Scott Wiese, a declarat că ceea ce au găsit ofițerii săi a fost o "scenă de carnagiu" și că primii ofițeri care au ajuns acolo au fost unii dintre cei mai tineri din echipa sa, care abia își terminaseră pregătirea în urmă cu câteva luni.

"Au dat peste o scenă pentru care niciunul dintre ei nu s-a pregătit", a spus el. "Erau oameni răniți înăuntru și oameni morți înăuntru. Tinerii mei ofițeri și-au făcut treaba".

Pe acelaşi subiect

Imaginile postate pe reţelele sociale imediat după masacru arată străzile pustii, de pe care toată lumea fugise. O armată de poliţişti şi medici au încercuit zona. Criminaliştii adunau probe, în timp ce doctorii duceau răniţii în ambulanţe. Anchetatorii au recuperat de la locul tragediei o armă de asalt, care speră să îi poată pune pe urmele criminalului. 

Suspectul a fost găsit mort într-o dubă albă

La faţa locului, cercetările au continuat ore întregi. Autorităţile au declarat că se află în căutarea unui vehicul alb care i-ar fi aparţinut atacatorului. În zona din apropierea sălii de dansuri, două astfel de vehicule au fost găsite şi cercetate de echipe SWAT. După mai multe ore în care au înconjurat cea de-a doua dubă, pentru a se asigura că nu există niciun dispozitiv exploziv, ofiţerii au spart geamurile, iar înăuntru au găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat.

Robert Luna, şerif comitat LA: În urmă cu câteva ore, detectivii din biroul şerifului, care au lucrat alături de alţi oameni ai legii, au confirmat că bărbatul care a fost găsit în duba albă este suspectul masacrului care a avut loc în Monterey Park. 

Bărbatul, un asiatic în vârstă de 72 de ani, a murit după ce s-a împuşcat. Autorităţile au declarat că bărbatul avea intenţia de a comite şi un al doilea mascru. După ce a plecat de la scena atacului, a mers la o a doua sală de dansuri, unde oamenii prezenţi au reuşit să-l dezarmeze, iar bărbatul a fugit.  

Cu puțin timp înainte de ora locală 13:00 (21:00 GMT) - la aproximativ 12 ore după împușcături - o echipă SWAT a luat cu asalt o dubă albă într-o parcare din Torrance, la aproximativ 48 km de locul împușcăturilor din Monterey Park. Șeriful Luna a declarat că au auzit o singură împușcătură din interiorul dubei în timp ce se apropiau, iar apoi l-au găsit pe suspect prăbușit peste volan. Au fost recuperate probe, inclusiv un pistol, iar bărbatul a fost identificat ca fiind cel care a tras. Șeriful a declarat că se crede că bărbatul înarmat a acționat singur și că nu există alți suspecți. El a spus că poliția "presupune" că numerele de înmatriculare de pe dubă au fost furate.

Identitatea atacatorului a fost dezvăluită

Poliția californiană l-a identificat pe bărbatul înarmat suspectat că a ucis 10 persoane într-un studio de dans de lângă Los Angeles ca fiind Huu Can Tran, în vârstă de 72 de ani, relatează Mediafax. El avea o rană de glonț autoprovocată, a declarat șeriful comitatului LA, Robert Luna.

Zece persoane au fost rănite în schimbul de focuri de armă, iar șapte sunt încă în spital, unele în stare critică, a declarat șeriful într-o conferință de presă duminică după-amiază în Monterey Park. El a adăugat că cele 10 persoane care au murit sunt încă în curs de identificare, dar "se pare că au probabil în jur de 50, 60 de ani și unele poate chiar mai mult de atât". Anterior, oficialii au declarat că cinci femei și cinci bărbați au fost uciși, toți fiind de origine asiatică.

Populația din Monterey Park este formată în proporție de aproximativ 65% din americani de origine asiatică - fiind numită prima "suburbie chineză" a Americii. A devenit primul oraș din SUA continentală care a avut o majoritate de locuitori cu origini asiatice.

Cu o comunitate în doliu, sărbătorile din Monterey Park de Anul Nou Lunar au fost anulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Bărbatul care a împuşcat mortal 10 oameni, în timpul celebrării Anului Nou Chinezesc, s-a sinucis. Poliţiştii l-au găsit mort, într-o dubă