Meniu LIVE
Search
x

De joi, toate pub-urile, barurile, restaurantele și alte localuri se închid mai devreme, în Marea Britanie

De joi, toate pub-urile, barurile, restaurantele şi alte localuri din Anglia se vor închide la ora 22:00. Măsura are ca scop reducerea răspândirii coronavirusului. Sectorul ospitalităţii va fi restricţionat doar în cazul localurilor cu servire la masă.

De Veronica Micu la 22.09.2020, 07:44
  • În Marea Britanie nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4.
  • Experţii avertizează că dacă nu vor exista restricţii mai severe, Regatul s-ar putea confrunta şi cu 50 de mii de infecţii noi zilnic.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Pandemia ia din nou amploare în Europa, iar tot mai multe ţări introduc măsuri să evite un val doi de infecţii catastrofal. 

În Marea Britanie nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este "ridicată sau în creştere exponenţială", relatează BBC News

Experţii medicali avertizează că dacă nu vor exista restricţii mai severe, Regatul s-ar putea confrunta şi cu 50 de mii de infecţii noi zilnic. 

Autorităţile se tem de un al doilea val care ar putea produce 200 de decese zilnic până la jumătatea lunii noiembrie, conform proiecţiilor consilierului guvernamental, Sir Patrick Vallance.

Luni au fost raportate în Marea Britanie 4.368 de cazuri zilnice şi 11 decese, în creştere faţă de duminică când s-au înregistrat 3.899 de noi cazuri.

Restricţii similare au fost anunţate în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, iar Franţa, Germania sau Italia se confruntă cu un număr tot mai mari de cazuri.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » De joi, toate pub-urile, barurile, restaurantele și alte localuri se închid mai devreme, în Marea Britanie

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%