Video

Blogger pakistanez ucis de tren, în timp ce filma pentru TikTok

De Veronica Micu.
Publicat: 26.01.2021, 17:25.
Actualizat: 26.01.2021, 18:19

Hamza Naveed, un blogger pakistanez în vârstă de 18 ani, a sfârşit ucis de tren, în timp ce realiza un material video pentru TikTok. Băiatul a fost spulberat chiar în faţa prietenului său, care îl filma plimbându-se de-a lungul căii ferate.

Blogger pakistanez ucis de tren, în timp ce filma pentru TikTok

Tragedia s-a produs vineri, în cartierul Shah Khalid din orașul Rawalpindi, lângă capitala Islamabad, în Pakistan.

Hamza Naveed se plimba lângă şinele de tren, în timp ce un prieten îl filma, a declarat pentru AFP Raja Rafaqat Zaman, purtătorul de cuvânt al agenției locale de salvare.

"Trenul în mișcare l-a lovit în timp filma pentru un videoclip și mergea pe lângă calea ferată", a spus Zaman, potrivit Al Arabiya.

Ajunse la fața locului, echipajele de salvare nu au mai putut face nimic pentru tânărul de 18 ani.

Imagini video cu accidentul au fost postate pe Twitter de jurnalistul Malik Ali Raza și arată momentul în care Hamza este lovit în plin de tren.

Filmarea urma să fie postată pe TikTok

Prietenii băiatului susțin că filmarea respectivă urma să fie postată pe pe TikTok și pe celelalte conturi ale sale de socializare.

Un oficial din poliția locală a confirmat accidentul.

Al Arabiya mai scrie că realizarea de selfie-uri și videoclipuri pentru social media este extrem de populară în Pakistan, ca și în alte țări, mulți tineri folosind postările pentru a-și actualiza conturile de Facebook, Twitter și TikTok.

Italia a blocat TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este verificată

Autoritatea pentru protecţia datelor personale din Italia a emis vineri un comunicat prin care cere aplicaţei TikTok să blocheze conturile utilizatorilor din Italia a căror vârstă nu a putut şi nu poate fi verificată.

Decizia vine după ce o fetiţă de 10 ani din Palermo a murit asfixiată n urmă cu câteva zile, informațiile de până acum ducând la ipoteza că participa la o provocare numită "jocul cu eșarfa" pe TikTok.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs nenorocirea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.