Antena Meniu Search
x

Panică în Pacific: 500 de mii de oameni, zguduiți de un cutremur de 7,8 pe Scara Richter. A fost și alertă de tsunami

Un seism cu magnitudinea de 7.8 pe Scara Richter s-a produs în Insulele Solomon. O alertă de tsunami a fost emisă pentru o mare parte din zonele locuite din Oceania. Timp de câteva ore, a fost mare tensiune.

Un seism cu magnitudinea de 7.8 pe Scara Richter s-a produs în Insulele Solomon. O alertă de tsunami a fost emisă pentru o mare parte din zonele locuite din Oceania. Timp de câteva ore, a fost mare tensiune.

Seismul s-a produs în largul Insulelor Solomon, la 70 de kilometri de ţărm şi a fost violent resimţit de populaţie. Potrivit presei, cutremurul a avut loc la aseară, la ora 19.38, ora României. Inițial, a fost estimat la magnitudinea de 8.0 pe Scara Richter. Ulterior, seismologii l-au evaluat la magnitudinea de 7.8.

Agențiile internaționale de știri au transmis că, în zonele populate aflate aproape de epicentru, s-au înregistrat pagube materiale. Au fost case care au fost complet distruse. Seismul a fost urmat de o serie de replici, dintre care una a avut 5.5 pe Scara Richter.

Pe acelaşi subiect

Marea problemă a fost însă pericolul formării valurilor uriașe, din cauza mișcării telurice. Autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru Insulele Solomon, Vanuatu, Papua Noua Guinee, Nauru, Caledonia şi Tuvalu. De asemenea, o alertă de tsunami a fost emisă inclusiv în Hawaii.

Din fericire, nu s-au înregistrat valuri semnificative. Prima alertă a fost ridicată în Hawaii, iar apoi, după aproximativ 3 ore, au fost anulate și alertele din zonele afectate de cutremur. Potrivit estimărilor, seismul de 7.8 a fost puternic resimțit de o jumătate de milion de oameni.

Cutremurele sunt frecvente în Insulele Solomon, care se află în așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, extrem de activ seismic. Anual, insulele sunt zdruncinate de câteva cutremure de mare intensitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Panică în Pacific: 500 de mii de oameni, zguduiți de un cutremur de 7,8 pe Scara Richter. A fost și alertă de tsunami