Antena Meniu Search
x

Video Ca să nu moară arşi de vii, s-au aruncat în apă. Gest disperat al turiştilor încolţiţi de incendiul devastator din Hawaii

Vremea extremă crează probleme în multe colţuri ale lumii. Furtuna Hans a adus cele mai violente inundaţii în Norvegia din ultimul secol. Sute de oameni au fost evacuaţi, comunităţi întregi au fost izolate, iar autorităţile iau în calcul să arunce în aer o parte dintr-un baraj care s-a scufundat. În Coreea de Sud, un taifun a dus la evacuarea a mii de oameni. Printre ei şi mulţi cercetaşi români, aflaţi într-o tabără internaţională. Între timp, în Hawaii un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control a determinat oamenii, turişti sau localnici, să sară în apă pentru a se salva. Presa scrie că mulţi au ars de vii. 

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 21:58

Vezi și

Case şi rulote au fost luate pe sus de viitură în nordul Norvegiei. După zile de ploi torenţiale, cel mai mare râu al ţării a ieşit din matcă şi a izolat mai multe oraşe, printre care şi Nesbyen. O mie de oameni şi-au părăsit deja locuinţele. Drumurile dintre Oslo şi al trilea oraş ca mărime al ţării, Trondheim, au fost închise. O centrală electrică a fost inundată şi nu mai poate fi operată. Aşa că autorităţile vor să arunce în aer o parte din baraj pentru a controla debitul de apă. 

Cercetaşi români, evacuaţi

Şi Coreea de Sud se pregăteşte pentru sosirea unei furtuni tropicale majore. Zeci de zboruri au fost anulate, iar mii de bărci de pescuit au fost oprite în porturi. Ca precauţie, 36.000 de cercetaşi care participau la o tabără internaţională au fost mutaţi. Printre ei, şi delegaţia de 124 de adolescenţi şi însoţitori din România. 

"Toată delegaţia s-a mutat în aceeaşi locaţie. Stăm în spaţii închise, care sunt sigure din punct de vedere al siguranţei fizice, în primul rând, ploi şi apoi tot ceea ce înseamnă stresul de a trece printr-un dezastru natural", spune Andra Ungureanu, şefia delegaţiei române.

Pe acelaşi subiect

Incendiu devastator în Hawaii

În Hawaii, un incendiu de vegetaţie alimentat de vântul adus de uraganul Dora face ravagii pe insula Maui. Unul dintre cele mai populare oraşe pentru turişti, Lahaina, a fost distrus de flăcări. 

Ca să scape de foc, mulţi oameni au sărit în apă. Garda de Coastă a salvat 12 dintre ei. Alţii s-au salvat fugind cu maşinile. Potrivit autorităţilor, spitalele din Maui sunt copleşite. Turnurile de telefonie au căzut, iar oamenii nu pot suna la urgenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ca să nu moară arşi de vii, s-au aruncat în apă. Gest disperat al turiştilor încolţiţi de incendiul devastator din Hawaii