Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii masive în Norvegia. Apele s-au revărsat cu furie, cum nu s-a mai întâmplat de peste 50 de ani: mii de persoane evacuate

Norvegia a evacuat miercuri mii de persoane, după ce râurile s-au umflat până la cel mai înalt nivel din ultimii 50 de ani, iar case şi întreprinderi au fost scufundate sau măturate de alunecări de teren, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 17:54

Numeroase alunecări de teren cauzate de inundaţiile masive din sudul Norvegiei au condus la evacuarea a sute de persoane, relatează dpa. În provincia Innland, la nord de capitala Oslo, alunecări de teren, inundaţii şi daune au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a anunţat poliţia.

Sute de persoane evacuate

Peste 600 de persoane au fost evacuate către locuri sigure. Nu au fost raportate persoane rănite. Cu toate acestea, situaţia rămâne confuză şi haotică. Numeroase drumuri au fost închise, a mai spus poliţia.

Potrivit postului de radio NRK, apa a pătruns în centrala hidroelectrică Braskereidfoss din orăşelul Vller, provocând daune majore. În alte regiuni din ţara scandinavă, urgenţe şi evacuări au fost, de asemenea, raportate, relatează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Inundaţii masive în Norvegia

Zone întinse din satul Nesbyen se aflau sub ape. În oraşul Ringerike, circa 1.000 de locuitori urmau să fie evacuaţi după ieşirea din matcă a râului Storelva, a declarat şeful operaţiunilor de salvare pentru ziarul Dagbladet.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alte sute de persoane au fost evacuate în alte oraşe, potrivit agenţiei de presă NTB. În Hemsedal, o casă mobilă a fost luată de ape şi s-a izbit de un pod la scurt timp după aceea, fiind distrusă complet.

Furtuna Hans a lovit nordul Europei

Furtuna Hans a lovit în urmă cu câte zile Suedia şi, la scurt timp după aceea, şi Norvegia.

Meteorologii au avertizat miercuri că ploile vor continua să cadă în anumite părţi din sudul Norvegiei. Cantitatea de ploaie aşteptată miercuri seara nu este extremă, însă având în vedere condiţiile din regiune, impactul acesteia ar putea fi semnificativ, a anunţat Institutul de meteorologie norvegian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Inundaţii masive în Norvegia. Apele s-au revărsat cu furie, cum nu s-a mai întâmplat de peste 50 de ani: mii de persoane evacuate