Antena Meniu Search
x

Cântăreaţa Lizzo, acuzată de agresiune sexuală şi hărţuire: a forţat o dansatoare să o atingă pe alta dezbrăcată în zonele intime, în timpul unui concert

Trei foste dansatoare din echipa artistei americane Lizzo au dat-o în judecată la tribunalul din Los Angeles, pe motive de hărţuire sexuală, rasială şi religioasă şi crearea unui mediu de muncă ostil, timp de 2 ani.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 10:27

Cântăreaţa Lizzo, acuzată de agresiune sexuală şi hărţuire: a forţat o dansatoare să o atingă pe alta dezbracată în zonele intime, în timpul unui concert
Cântăreaţa Lizzo, acuzată de agresiune sexuală şi hărţuire: a forţat o dansatoare să o atingă pe alta dezbracată în zonele intime, în timpul unui concert - Getty Images

Dansatorii au susţinut, de asemenea, că Lizzo, cunoscută ca un susţinător al pozitivităţii corporale şi al iubirii de sine, a criticat creşterea recentă în greutate a unui dansator şi mai târziu l-a certat, apoi l-a concediat pentru că a înregistrat o întâlnire privată, relatează BBC.

Acuzaţiile aduse artistei şi liderei grupului de dansatori

Potrivit documentelor de la proces, depuse la Los Angeles şi relatate pentru prima dată de NBC News, Lizzo ar fi făcut presiuni asupra unei dansatoare să atingă o alta dezbrăcată într-un club din Amsterdam, în zonele ei intime. Deşi dansatoarea a refuzat iniţial, a acceptat în cele din urmă “de teamă că va dăuna viitorului în echipă”.

Conform acuzaţiilor, liderul de dans al lui Lizzo, Shirlene Quigley, i-a denigrat pe dansatorii care au făcut sex înainte de căsătorie, simuland totodată sexul oral, împărtăşind fantezii sexuale lascive şi discutând despre virginitatea unui artist public, pe reţelele sociale.

Pe acelaşi subiect

Documentele nu precizează dacă Lizzo ştia despre presupusul comportament al lui Quigley, dar reclamantele – dansatoarele Arianna Davis, Crystal Williams şi Noelle Rodriguez – cred că era la curent cu plângerile formulate împotriva lui Quigley.

Lizzo încă nu a comentat public incidentul

Lizzo, pe numele real Melissa Viviane Jefferson, compania ei de producţie, Big Grrrl Big Touring, Inc şi Quigley sunt inculpaţi. Reclamaţiile includ hărţuirea sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil şi interferenţa cu un avantaj economic potenţial. Nu toate cererile au fost formulate împotriva fiecărui inculpat.

O altă parte din acuzaţii se refereau la faptul că nu toţi membrii echipei erau trataţi în acelaşi mod, iar unii erau plătiţi mai mult decât ceilalţi, deşi prestau aceleaşi servicii.

Reprezentanţii lui Lizzo nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii. Conform informaţiilor depuse, nu este specificată o sumă în dolari pentru daune care acoperă suferinţa emoţională, salariile pierdute şi onorariile avocaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cântăreaţa Lizzo, acuzată de agresiune sexuală şi hărţuire: a forţat o dansatoare să o atingă pe alta dezbrăcată în zonele intime, în timpul unui concert