Antena Meniu Search
x

Video Rușii au atacat din nou cu drone portul Izmail de la Dunăre, lângă România. Imagini dramatice surprinse din Tulcea

Război în Ucraina. Portul ucrainean Izmail de la Dunăre a fost atacat din nou cu drone iraniene Shaded, în noaptea de marți spre miercuri. Imagini surprinse de pe malul românesc al fluviului, din Tulcea, arată explozii uriașe în miez de noapte, vizibile de la kilometri distanță. Ucrainenii au confirmat că rușii au bombardat mai multe instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul Ucrainei. Atacul vine în contextul în care mai multe nave civile de marfă, operate de turci, au "spart" duminică şi luni blocada rusă de la Marea Neagră. Oficialii ucraineni le-a cerut locuitorilor din întreaga regiune Odesa să rămână în adăposturi și să nu filmeze sau să posteze imagini cu funcționarea sistemului de apărare aeriană.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 08:36

Vezi și

Drone rusești au atacat miercuri dimineața instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicația Telegram. Acesta a adăugat că nu fost raportate victime, transmite Mediafax.

"Mai multe drone Shahed se deplasează peste apele Mării Negre, spre sudul Oblastului Odesa, orașul Izmail", au avertizat Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe Telegram, la miezul nopții. Din primele informații, dronele ar fi fost lansate din orașul Primorsko-Akhtarsk din Krasnodar Krai.

Ucrainenii au confirmat atacul cu drone din zona Odessa, până spre portul Izmail

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră și apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Ismail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole și portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene, transmite Reuters.

Un alt atac rusesc de la sfârșitul lunii iulie a vizat terminalul portuar Izmail, distrugând un depozit de cereale.

Şase nave au spart blocada Rusiei şi au ancorat în portul Izmail, lângă România

Mai multe nave civile de marfă, operate de turci, au "spart" duminică şi luni blocada rusă de la Marea Neagră și au ancorat în portul ucrainean Izmail, de pe Dunăre, lângă România, relatează Forbes.  

La 22 de zile după ce Moscova s-a retras din acordul care a permis Ucrainei să exporte în siguranță zeci de milioane de tone de cereale și apoi a amenințat că va opri traficul maritim către porturile ucrainene, lumea a spulberat cacealmaua rușilor, relatează Forbes. 

"Sunt informaţii că mai multe nave civile navighează nestingherite spre Ucraina prin Marea Neagră. Asta ar însemna că Rusia fie nu dorește, fie nu poate să impună o blocadă în Marea Neagră în acest moment", a apreciat think tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Mai multe aeronave americane de patrulare și recunoaștere din flota NATO au monitorizat cu atenție navele în timp ce navigau spre Izmail, un mic port ucrainean situat pe Dunăre, vizavi de România, potrivit unui cont de Twitter OSINT care colectează informaţii din surse deschise (în engleză "open-source intelligence").

Navele au încărcat cereale în Izmail, apoi au plecat înapoi prin Marea Neagră către porturi străine. Potrivit informaţiilor OSINT, pe 30 şi 31 iulie, adică duminică şi luni, în portul Izmail au ajuns 6 nave operate de turci, dar aflate sub steaguri diferite şi care au plecat din porturi din Israel, Grecia, Turcia şi Georgia. Adică, aceste nave nu sunt grecești sau israeliene, dar și-au început călătoriile acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rușii au atacat din nou cu drone portul Izmail de la Dunăre, lângă România. Imagini dramatice surprinse din Tulcea