Antena Meniu Search
x

Carne de balenă, trimisă colet prin poştă. Vameşii germani au confiscat pachetul "primit cadou" din Norvegia

Vameşii germani au confiscat o cantitate însemnată de carne de balenă descoperită într-un colet poştal expediat din Norvegia, transmite miercuri agenţia DPA.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 14:05

Carne de balenă, trimisă colet prin poştă - Profimedia (scop ilustrativ)

Destinatarul a susţinut că pachetul cu conţinut interzis era un cadou primit de la un prieten, conform autorităţilor. Carnea de balenă a fost distrusă de către oficialii vamali din oraşul Mannheim, în sud-vestul ţării.

"Comerţul ilegal cu animale şi plante pe cale de dispariţie nu este doar o infracţiune penală, ci pune în pericol şi conservarea acestor specii periclitate", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii vamale din Germania.

Norvegia, Islanda şi Japonia sunt singurele ţări din lume care permit în prezent vânătoarea comercială a balenelor mari, relatează Agerpres. Balenele Minke sunt vânate în mod legal în Norvegia, ţară în care carnea de balenă poate fi cumpărată din magazine, notează DPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Carne de balenă, trimisă colet prin poştă. Vameşii germani au confiscat pachetul "primit cadou" din Norvegia