Antena Meniu Search
x

Căsătoriți de 70 de ani, doi bătrânei din Marea Britanie s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun, înainte de a muri pe rând de Covid

Moment sfâșietor. Doi britanici, căsătoriți de 70 de ani, au făcut o ultimă poză împreună, înainte de a muri pe rând de Covid, la difernță de doar câteva zile.

de Monica Palade

la 09.02.2021, 14:12

Căsătoriți de 70 de ani, doi bătrânei din Marea Britanie s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun, înainte de a muri pe rând de Covid - MEN/Barbara Smith
  • Căsătoriți timp de 70 de ani, doi bătrânei s-au ținut de mână înainte de a muri pe rând de Covid

Margaret și Derek Firth, ambii de 91, au murit la Trafford General Hospital, Manchester, săptămâna trecută, după ce au luptat cu virusul unul lângă altul.

Cei doi au ajuns la spital cu probleme diferite de sănătate, dar mai târziu s-au infectat și cu Covid. Margaret a fost dusă la Wythenshawe Hospital, dar apoi a fost transferată la Trafford.

Derek, care a fost și el internat la Wythenshawe, a fost mutat la Trafford ca să fie alături de soția sa, după ce medicii s-au temut că femeia nu va trăi prea mult. Fiica lor, Barbara Smith, 50 de ani, a povestit pentru Manchester Evening News că atunci când Derek a ajuns lângă ea, Margaret la întrebat: „Unde ai fost?”

A vrut să fie lângă ea până la final

„Am primit un telefon că nu sunt vești bune despre ea, că ar putea muri, dacă vrea să o viziteze cineva. Bineînțeles că tatăl meu a profitat de ocazie să o vadă la spital. Cred că acolo a contractat virusul, dar ca să fiu sinceră cred că l-ar fi luat oricum. Nu putea să nu meargă să o vadă. De atunci, ea părea că începe să se simtă mai bine, pare să-i fi dat o nouă speranță. A fost un moment trist, dar a fost drăguț că au fost împreună”, a povestit femeia.

Derek a murit pe 31 ianuarie, în timp ce Margaret a murit după trei zile.

Cei doi s-au îndrăgostit în copilărie și s-au căsătorit în luna mai 1950. Au locuit toată viața în Partington.

Margaret și Derek au avut cinci copii, 11 nepoți și patru strănepoți. Deocamdată, cei doi încă nu au avut parte de o înmormântare, dar cel mai probabil vor merge împreună chiar și pe ultimul drum.

Citește și: Bătrânei despărţiţi de pandemie s-au regăsit după mai bine de un an, în Marea Britanie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Căsătoriți de 70 de ani, doi bătrânei din Marea Britanie s-au ținut de mână și și-au luat rămas bun, înainte de a muri pe rând de Covid