Antena Meniu Search
x

Ce cred francezii despre președintele Hollande după atacurile de la Paris

Popularitatea președintelui francez Francois Hollande a crescut la cel mai înalt nivel în trei ani

Popularitatea președintelui francez Francois Hollande a crescut la cel mai înalt nivel în trei ani, cu susținători ce îi sprijină gestionarea robustă a situației după atacurile din 13 noiembrie care au ucis 130 de persoane la Paris, arată marți două sondaje, relatează Reuters.

Încrederea în Hollande a crescut de la 15% în noiembrie la 35% în decembrie, din nou la un nivel văzut ultima dată în decembrie 2012,

arată sondajul TNS Sofres One Point realizat pentru cotidianul Le Figaro.

Aprobarea acțiunilor lui Hollande ca președinte a crescut de la 28% în noiembrie la 50% în decembrie, potrivit sondajului IFOP-Fiducial pentru Paris Match.

Popularitatea lui Hollande, un socialist ales în mai 2012, s-a aflat în cea mai mare parte a mandatului său la cel mai scăzut nivel pentru un președinte francez. Acum el se plasează mai bine decât predecesorul său conservator Nicolas Sarkozy în același stadiu al mandatului său, notează Reuters.

Cu toate acestea, un salt mai mic al popularității lui Hollande după atacurile din ianuarie a fost de scurtă durată, ceea ce sugerează un suport ce ar putea dispărea din nou în așteptarea realegerii sale în 2017.

Rata șomajului în Franța este acum deasupra mediei zonei euro pentru prima dată din 2007, potrivit Eurostat, o cifră de natură să rănească ratingul lui Hollande.

63% dintre cei intervievați pentru sondajele din decembrie încă afirmă că nu au încredere în el.

Partidul socialist al lui Hollande, care acum conduce cele mai multe jurisdicții regionale, este văzut suferind pierderi uriașe în alegerile regionale din 6 și 13 decembrie, chiar dacă înfrângerea ar putea fi mai puțin dureroasă decât cea de care se temea acum câteva săptămâni.

Sondajul TNS Sofres a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane intervievate la domiciliu în perioada 26-28 noiembrie.

Sondajul IFOP-Fiducial s-a bazat pe punctele de vedere ale unui număr de 983 de persoane chestionate prin telefon pe 27 și 28 noiembrie, adaugă Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ce cred francezii despre președintele Hollande după atacurile de la Paris