Antena Meniu Search
x

Video Ce s-a discutat la Kiev, înainte ca 7 miniştri de Externe din Europa să ajungă la Bucureşti. "Ucraina va câştiga!"

Miniștrii de Externe din şapte ţări europene au mers luni la Kiev pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina, înainte să ajungă mâine la reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO de la Bucureşti. Între timp, Zelenski i-a avertizat pe localnici să se aştepte la un nou val de bombardamente ruseşti. 97% din țintele Rusiei în cele nouă luni de război au fost obiective civile, susţine Ministerul ucrainean al Apărării. 14.000 de case au fost lovite, în comparaţie cu 500 de ţinte militare. 

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 22:12

Vezi și

Şapte miniştri de Externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent cauzate de atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene, informează Reuters, potrivit news.ro.

Miniștri de Externe din 7 ţări, la Kiev

"Noi, miniştrii de externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, suntem astăzi la Kiev, pentru (a exprima) deplina solidaritate cu Ucraina", a scris şeful diplomaţiei lituaniene pe Twitter. "În pofida ploii de bombe şi brutalităţii barbare a Rusiei, Ucraina va câştiga!", a scris ministrul lituanian, postând o fotografie cu oficiali în gara feroviară din Kiev.

Cel mai recent bombardament intens al Rusiei, miercuri, a provocat cele mai mari pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de ucraineni fără lumină, apă sau căldură. Rusia susţine că nu vizează populaţia civilă, iar Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecinţă a refuzului Kievul de a negocia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ce s-a discutat la Kiev, înainte ca 7 miniştri de Externe din Europa să ajungă la Bucureşti. "Ucraina va câştiga!"