Antena Meniu Search
x

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Azovstal? Comandantul batalionului spune că nu a capitulat, şefii Armatei ucrainene anunţă că "garnizoana Mariupol şi-a îndeplinit misiunea de luptă"

Un comandant de rang înalt al forțelor ucrainene adăpostite în subsolurile combinatului siderurgic Azovstal a declarat luni că pune în aplicare o decizie a comandamentului militar superior pentru a salva viețile personalului de serviciu. El nu explică însă concret ce înseamnă asta, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 07:34

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Azovstal? Comandantul batalionului spune că nu a capitulat, şefii Armatei ucrainene anunţă că "garnizoana Mariupol şi-a îndeplinit misiunea de luptă"
- Evacuarea militarilor răniţi din Azovstal. Aceştia au fost transportaţi în zonele controlate de ruşi - Profimedia

Comandantul Denys Prokopenko a declarat: „Principalul lucru este să vă dați seama de toate riscurile, există un plan B, sunteți pe deplin angajat în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite și să păstreze viețile și sănătatea personalului? Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia este aprobată de cel mai înalt comandament militar”. Spus destul de vag, dar având în vedere declarațiile de luni din partea Rusiei, există presupunerea că ar fi vorba despre retragerea din Azovstal și încheierea confruntării. Deși, pe de altă parte, se poate presupune că este vorba despre o decizie pe care apărătorii uzinei trebuie să o susțină până la capăt.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei: Garnizoana "Mariupol" şi-a îndeplinit misiunea de luptă. Vor rămâne pentru totdeauna în istorie

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că garnizoana din „Mariupol” şi-a îndeplinit misiunea de luptă, iar Comandamentul Militar Suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile militarilor lor. Peste 260 de persoane au fost salvate din uzina Azovstal, 53 grav rănite, spun oficialii, potrivit news.ro.

Garnizoana „Mariupol” şi-a îndeplinit misiunea de luptă”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. ”Comandamentul Militar Suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile personalului lor”, se arată în comunicat. ”Apărătorii din Mariupol sunt eroi ai timpului nostru. Ei vor rămâne pentru totdeauna în istorie: unitatea specială „Azov”, Brigada 12 a Gărzii Naţionale a Ucrainei, Brigada 36 Separată de Marină, grăniceri, poliţie, voluntari, Apărarea Teritorială a Mariupol”, se mai precizează în comunicat.  Peste 260 de persoane au fost salvate din uzina Azovstal asediată, inclusiv 53 grav rănite, a declarat ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar.

Într-o declaraţie video emisă luni seara, Malyar a spus că împreună, Ministerul Apărării, Forţele Armate ale Ucrainei, Garda Naţională şi Serviciul Grăniceri au lansat o operaţiune de salvare a apărătorilor Mariupolului blocaţi pe teritoriul uzinei Azovstal. Ea a precizat că „53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pe teritoriul Republicii Populare Doneţk, pentru îngrijiri medicale”. Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka, prin coridorul umanitar. Olenivka este un oraş de lângă Doneţk, aflat în primele linii ale luptei actuale, dar pe teritoriul ocupat de ruşi. Malyar a precizat că unii militari rămân la Azovstal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce s-a întâmplat, de fapt, la Azovstal? Comandantul batalionului spune că nu a capitulat, şefii Armatei ucrainene anunţă că "garnizoana Mariupol şi-a îndeplinit misiunea de luptă"