Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce urmează pentru democraţi după retragerea lui Joe Biden. Când ar putea fi ales noul candidat

După retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială, democraţii trebuie acum să aleagă un nou candidat. Ei au programat un vot prin apel nominal pentru nominalizarea oficială a lui Biden pentru o perioadă ulterioară datei de 1 august. Acesta ar putea fi acum anulat.

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 22:09

- Getty Images

După ce președintele Joe Biden și-a încheiat candidatura pentru un nou mandat și a anunţat că o susţine pe Kamala Harris, democrații trebuie să facă față unei schimbări fără precedent la o dată atât de târzie într-un an electoral, relatează AP.

Ce trebuie să facă mai departe democraţii

Democrații urmează să își țină convenția la Chicago în perioada 19-22 august. Ceea ce ar fi trebuit să fie o încoronare pentru Biden devine acum un concurs deschis în care aproape 4.700 de delegați vor fi responsabili pentru alegerea unui nou purtător de stindard care să îl înfrunte pe republicanul Donald Trump în toamnă.

Articolul continuă după reclamă

Calea de urmat nu este nici ușoară, nici evidentă, chiar dacă Biden o susține pe Harris. Există întrebări fără răspuns cu privire la logistică, bani și consecințe politice. Biden a câștigat alegerile primare din fiecare stat la începutul acestui an.

Pe acelaşi subiect

Regulile actuale ale partidului nu îi permit lui Biden să îi paseze postul unui alt candidat. Totuși, din punct de vedere politic, susținerea sa este susceptibilă de a fi influentă. Odată cu retragerea lui Biden, democrații încep, din punct de vedere tehnic, cu o convenție deschisă. Dar, din punct de vedere realist, sprijinul său îi împinge pe democrați într-un teritoriu tulbure. Sarcina imediată îi revine lui Harris de a-și consolida sprijinul celor aproape 4.000 de delegați din state, teritorii și Districtul Columbia, plus cei peste 700 de așa-numiți superdelegați care includ lideri de partid, anumiți oficiali aleși și foști președinți și vicepreședinți.

Cine ar putea fi contracandidaţii Kamalei Harris

Chiar înainte ca Biden să își anunțe decizia, democrații i-au propus pe guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, și pe guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, ca potențiali candidați, în afară de Harris. Având în vedere cât de importanți au fost votanții de culoare - și în special femeile de culoare - pentru nominalizarea lui Biden și pentru alegerea lui Harris ca parteneră de cursă, ar fi cel puțin riscant pentru democrați să renunțe la ea pentru un candidat alb. Democrații se confruntau deja cu obstacole istorice înainte de retragerea lui Biden. Newsom și Whitmer, ambii albi, și orice alt democrat ar trebui, de asemenea, să cântărească beneficiile pe termen scurt și lung ale provocării lui Harris acum față de păstrarea bunăvoinței pentru un viitor scrutin prezidențial primar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ce urmează pentru democraţi după retragerea lui Joe Biden. Când ar putea fi ales noul candidat