Antena Meniu Search
x

Video Cea mai importantă schimbare făcută de Putin în ultimii 10 ani. Cum vrea să câştige războiul din Ucraina

Război Ucraina. Putin face o mutare surprinzătoare! L-a demis pe Serghei Şoigu, ministrul Apărării, aflat de 12 ani în funcţie, cu care îşi făcea vacanţele, şi l-a înlocuit cu economistul lui de încredere. Noul demnitar i-a prezentat un plan amplu de fabricare a dronelor. Analiştii văd în această schimbare semnul că Putin vrea să câştige războiul din Ucraina cu ajutorul uzinelor din industria de apărare.

de Redactia Observator

la 13.05.2024 , 21:20

Schimbarea a avut loc pe neaşteptate. Joia trecută, Serghei Şoigu conducea, ca ministru al apărării, parada militară de la Moscova, iar Putin l-a invitat pe podium lângă el. Trei zile mai târziu, era demis, iar în locul lui a fost numit Andrei Belousov, un economist care are o relaţie privilegiată cu preşedintele Rusiei. În ultima perioadă, acesta s-a concentrat pe inovația tehnologică și producția de drone, un domeniu pe care Putin îl consideră extrem de important. 

Schimbare radicală făcută de Putin

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Cei care sunt mai deschişi către inovație și reuşesc să o implementeze cât mai rapid câștigă pe câmpul de luptă. Ministerul Apărării ar trebui să fie deschis total la inovații, la implementarea tuturor ideilor avansate. 

Vezi și

Andrei Belousov l-a încântat pe Putin cu un proiect de 48 de milioane de dolari pentru producția de drone şi a fost adus la ministerul Apărării pentru a opri deturnările de fonduri. Bugetul ministerului s-a dublat în ultimii doi ani, iar mulţi bloggeri militari îl acuzau pe Şoigu de corupţie. De altfel, adjunctul lui lui a fost reţinut recent pentru luare de mită. 

Pe acelaşi subiect

Demiterea lui pare ciudată - Şoigu şi Putin se cunosc şi lucrează împreună de peste 25 de ani. Au fost filmaţi împreună la vânătoare şi în vacanţe în Siberia. Numit în 2012, Şoigu a condus invazia militară din Ucraina, iar la începutul lunii anunţa progrese majore pe front. 

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Forțele ruse continuă să spargă fortărețele inamicului de-a lungul întregii linii de contact.

Cum vrea să câştige războiul din Ucraina

De altfel, armata rusă a cucerit nouă sate în ultimele două zile în nordul Ucrainei, în apropiere de Harkov. Ministrul britanic al Apărării spune, însă, că omologul său rus lasă în urmă peste 350.000 de victime printre proprii soldaţi - răniţi şi morţi în războiul din Ucraina. 

După ce a fost înlăturat din funcţie, Şoigu a ajuns secretar în Consiliul de Securitate al Rusiei, organism care îl consiliază pe Putin în probleme militare. Îl va înlocui pe Patrushev, alt vechi aliat al Kremlinului. 

Christopher Steele, fost ofiţer de informaţii: Șoigu și Patrushev erau doi dintre cei mai importanţi patru oameni din guvernul care conduce războiul. Mi se pare o decizie cu un impact foarte mare și surprinzătoare. 

În opinia analiştilor, Destituirea lui Serghei Şoigu este cea mai importantă schimbare pe care Vladimir Putin o face în cercul lui de putere în ultimii 10 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Cea mai importantă schimbare făcută de Putin în ultimii 10 ani. Cum vrea să câştige războiul din Ucraina