Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai mare firmă de taxi din Paris suspendă cursele cu mașinile Tesla. Decizia vine în urma unui accident mortal

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat modelul 3 Tesla din, după ce unul dintre autoturisme a fost implicat într-un accident mortal weekend-ul trecut.

de Redactia Observator

la 15.12.2021 , 11:19

Autotursim Tesla model 3
Autotursim Tesla model 3 - Profimedia

O persoană a murit și alte 20 au fost rănite, în accidentul de weekend-ul trecut, după ce şoferul maşinii a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică cu mașina, după ce i-a verificat datele de la distanță. Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzații de omor din culpă și vătămare accidentală, potrivit BBC.

Probleme la sistemul implementat de Tesla

Accidentul a implicat un șofer de taxi în afara serviciului care își ducea familia la un restaurant, spun rapoartele. Presa franceză a declarat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor și o dubă. Tehnologia de asistență Tesla permite vehiculelor sale să vireze, să accelereze și să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că induce în eroare şoferii, deoarece noua tehnologie nu poate conduce automat mașina, iar aceştia trebuie să mențină controlul și atenția în orice moment.

Articolul continuă după reclamă

Tesla a scos la vânzare maşini cu funcția „Pilot automat” și a promis „conducere autonomă completă”, modelele fiind acum disponibile pentru unii şoferi într-o versiune beta. Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, cu exemple variind de la folosirea telefoanelor în timp ce mașina conduce nesupravegheată până la schimbarea scaunelor mașinii și a nu lăsa niciun șofer la volan.La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o anchetă oficială asupra sistemului Autopilot, în urma a 11 accidente Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cea mai mare firmă de taxi din Paris suspendă cursele cu mașinile Tesla. Decizia vine în urma unui accident mortal