Antena Meniu Search
x

Cea mai mare firmă de taxi din Paris suspendă cursele cu mașinile Tesla. Decizia vine în urma unui accident mortal

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat modelul 3 Tesla din, după ce unul dintre autoturisme a fost implicat într-un accident mortal weekend-ul trecut.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 11:19

Autotursim Tesla model 3
Autotursim Tesla model 3 - Profimedia

O persoană a murit și alte 20 au fost rănite, în accidentul de weekend-ul trecut, după ce şoferul maşinii a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică cu mașina, după ce i-a verificat datele de la distanță. Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzații de omor din culpă și vătămare accidentală, potrivit BBC.

Probleme la sistemul implementat de Tesla

Accidentul a implicat un șofer de taxi în afara serviciului care își ducea familia la un restaurant, spun rapoartele. Presa franceză a declarat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor și o dubă. Tehnologia de asistență Tesla permite vehiculelor sale să vireze, să accelereze și să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că induce în eroare şoferii, deoarece noua tehnologie nu poate conduce automat mașina, iar aceştia trebuie să mențină controlul și atenția în orice moment.

Tesla a scos la vânzare maşini cu funcția „Pilot automat” și a promis „conducere autonomă completă”, modelele fiind acum disponibile pentru unii şoferi într-o versiune beta. Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, cu exemple variind de la folosirea telefoanelor în timp ce mașina conduce nesupravegheată până la schimbarea scaunelor mașinii și a nu lăsa niciun șofer la volan.La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o anchetă oficială asupra sistemului Autopilot, în urma a 11 accidente Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare firmă de taxi din Paris suspendă cursele cu mașinile Tesla. Decizia vine în urma unui accident mortal