Antena Meniu Search
x

Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta dogecoin ca plată pentru anumite produse

Elon Musk a anunțat, marți, că Tesla va accepta plăți în dogecoin pentru anumite produse, criptomoneda care a fost lansată ca o glumă, în 2013, iar acum a ajuns una dintre cele mai valoroase monede digitale din lume. 

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:04

Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta dogecoin ca plată pentru anumite produse
Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta dogecoin ca plată pentru anumite produse - Profimedia Images

„Tesla va permite ca unele produse să poată fi cumpărate cu Doge și vom vedea cum merge”, a scris Elon Musk, într-un mesaj postat pe Twitter.

Dogecoin, popular printre investitorii de retail, a urcat până la 0,20 de dolari după tweetul lui Musk. Tweeturile lui Musk despre criptomoneda, inclusiv cel în care el a numit-o „cripta poporului”, au ajutat moneda meme să crească cu 5.859% în ultimul an, potrivit datelor de pe site-ul Coinbase, scrie Reuters.

Elon Musk nu a precizat ce produse Tesla pot fi cumpărate cu dogecoin, însă compania vinde inclusiv îmbrăcăminte, curele cu catarame „Giga Texas” și mini modele ale vehiculelor sale.

Anunțul lui Elon Musk vine la câteva luni după ce producătorul de vehicule electrice a încetat să accepte bitcoin pentru achizițiile de mașini. „Suntem îngrijorați de utilizarea tot mai mare a combustibililor fosili pentru minarea și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai mari emisii dintre toți combustibilii. Criptomoneda este o idee bună ... dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu". El a mai spus că producătorul de vehicule electrice nu va vinde nimic din cantitatea de bitcoini cumpărați și că intenționează să-i folosească pentru tranzacții de îndată ce minarea trece la utilizarea unei energii mai sustenabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta dogecoin ca plată pentru anumite produse