Antena Meniu Search
x

Cea mai nouă armă americană împotriva Chinei și Rusiei. Ar putea fi folosită pentru a distruge rachete hipersonice

SUA lucrează la un nou plan pentru a-și menține poziția în concurența cu China și Rusia: baloanele cu aer cald. Aparatele de zbor, care pot atinge altitudini de până la 30.000 de metri, vor fi adăugate rețelei extinse de supraveghere a Pentagonului și ar putea fi folosite pentru a depista arme hipersonice, scrie Politico.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 09:35

Cea mai nouă armă americană împotriva Chinei și Rusiei. Ar putea fi folosită pentru a distruge rachete hipersonice
Cea mai nouă armă americană împotriva Chinei și Rusiei. Ar putea fi folosită pentru a distruge rachete hipersonice - Profimedia Images

„Platformele de mare sau de extrem de mare altitudine au foarte multe avantaje în privința rezistenței lor, manevrabilitate și, de asemenea, flexibilitate pentru sarcini multiple”, a declarat Tom Karako, consilier principal în Programul Internațional de Securitate.

Pentagonul continuă să investească în aceste proiecte deoarece armata ar putea folosi baloanele pentru diverse misiuni. În ultimii doi ani, Pentagonul a investit deja peste 3 de milioane de dolari în acest domeniu și urmează ca anul viitor să investească alte 27 de milioane de dolari. 

Baloanele cu aer cald pot ajuta la depistarea și distrugerea armelor hipersonice dezvoltate de China și Rusia.

Anul trecut, China a surprins Pentagonul testând o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, care și-a ratat ținta cu aproximativ 40 de kilometri. De asemenea, Rusia a accelerat programul de dezvoltare a armamentului hipersonic ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul anti-rachete balistice în 2002. 

Pe acelaşi subiect

General american: Progresul militar al Chinei este "uimitor"

După testarea unei rachete hipersonice de către China în august, generalul american John Hyten, numărul doi al Statului Major american, a declarat că ritmul în care armata chineză îşi dezvoltă capacităţile militare este "uimitor", în timp ce progresele militare ale SUA suferă din cauza birocraţiei "brutale", scrie Agerpres.

"A numi China o ameninţare progresivă este un termen util, deoarece ritmul în care se mişcă China este uimitor", le-a declarat joi Hyten jurnaliştilor. "Având în vedere ritmul în care se mişcă şi traiectoria pe care se află, China va depăşi Rusia şi Statele Unite dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru. Se va întâmpla. Aşa că eu cred că trebuie să facem ceva", a mai spus el.

"Nu este vorba doar despre Statele Unite, ci despre Statele Unite şi aliaţii noştri, deoarece ăsta este lucrul care schimbă cu adevărat jocul", a adăugat Hyten. "Dacă este vorba doar de Statele Unite, va fi problematic în cinci ani. Însă dacă sunt Statele Unite şi aliaţii noştri, cred că vom fi bine o perioadă", a mai spus el.

"Deşi facem unele progrese, Departamentul Apărării american este încă incredibil de birocratic şi lent", a spus Hyten. "Putem merge înainte rapid dacă vrem, însă birocraţia existentă este pur şi simplu brutală", a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cea mai nouă armă americană împotriva Chinei și Rusiei. Ar putea fi folosită pentru a distruge rachete hipersonice