Antena Meniu Search
x

Video Putin îşi strânge aliaţii și sfidează din nou Occidentul. "Teroare rusească": Insula Şerpilor, lovită cu rachete cu fosfor interzise

Ruşii par să bată pasul pe loc în Ucraina, aşa că Vladimir Putin caută să-şi întărească relaţiile cu Belarus, ca să poată intensifica luptele. Bombardamentele au continuat şi astăzi, în mai multe zone cheie ale Ucrainei, inclusiv pe Insula Şerpilor, unde ruşii au lansat rachete cu fosfor, interzise de dreptul internaţional. 

de Redactia Observator

la 02.07.2022, 21:52

Vezi și

De la primele ore ale dimineţii, Nikolaevul a fost zguduit de bombe, la doar o zi după ce rachetele ruşilor au lovit un bloc de locuinţe şi un sanatoriu pentru copii în Odessa. Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar mai bine de 40 au ajuns la spital. "Aceasta este teroare rusească deliberată, intenţionată, nu nişte greşeli sau o lovitură de rachetă accidentală", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Războiul Rusia - Ucraina: bombardamente şi atacuri în puncte-cheie

Pe niciun front nu e linişte. La doar o zi după ce Moscova şi-a retras forţele de pe Insula Şerpilor, au fost lansate noi atacuri, de data aceasta cu muniţie incendiară cu fosfor. În Lisiceansk sunt bombardamente în fiecare zi, iar ruşii se laudă cu capturarea unei rafinării de petrol. Situaţia e critică şi în Severodoneţk, unde, de la un capăt la altul, totul este transformat în scrum.

În Sloviansk, sirenele de raid aerian se aud de câteva ori pe zi. "Moralul soldaţilor noştri este ridicat. Se luptă şi vor învinge, cu siguranţă, inamicul, înainte de anihilarea completă şi până să ajungem în situaţia în care eram în 2014", crede un militar ucrainean.

Pe acelaşi subiect

Putin îşi strânge aliaţi pentru a face faţă "presiunilor" occidentale

În acelaşi timp, Vladimir Putin simte presiunea Occidentului, aşa că-şi trage prietenii din Belarus mai aproape. "Presiunea politică şi a sancţiunilor fără precedent din partea aşa-numitului "Occident colectiv" ne obligă să accelerăm procesele de integrare (n.r. cu Belarus)", susţine preşedintele Rusiei. "Suntem convinşi că numai împreună putem face faţă provocărilor globale", a subliniat Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului.

Pe de altă parte, Statele Unite au pregătit un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari, care include muniţie suplimentară şi sisteme de rachetă HIMARS. În plus, vin din spate Uniunea Europeană, cu o propunere de finanțare imediată de 1 miliard de euro şi Marea Britanie, cu 1 miliard de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Putin îşi strânge aliaţii și sfidează din nou Occidentul. "Teroare rusească": Insula Şerpilor, lovită cu rachete cu fosfor interzise