Antena Meniu Search
x

Video Cel puţin 23 de oameni au murit şi peste 20 sunt răniţi după un atac al Rusiei. Medvedev acuză R.Moldova că s-a vândut României

Rusia stârneşte din nou ură şi durere în Ucraina, după un val de bombardamente distrugătoare. Cel puţin 23 de oameni au murit şi peste 20 au fost răniţi în loviturile aeriene din Dnipro şi Uman. Între timp, fostul premier rus, Medvedev, a atacat liderii din Republica Moldova, pe care îi acuză că au vândut ţara României.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 20:41

Vezi și

Uman e oraşul cel mai afectat de atacul de azi-dimineaţă al ruşilor. Un bloc întreg de apartamente a fost ţinta bombardamentelor. Cel puţin 15 oameni au murit când două rachete au spulberat clădirea. În Dnipro, loviturile aeriene au ucis o femeie de 31 de ani şi pe fiica ei de doi ani. Rudele sunt în stare de şoc.

Trupele lui Zelenski speră să îşi ia revanşa curând. Oleksii Reznikov, ministrul Apărării, spune că armata a terminat antrenamentele. Contraofensiva va fi lansată imediat ce vremea o va permite. "Este imposibil să descrii lupta, trebuie să o simţi. Îţi este frică, totul explodează în jurul tău, iar camarazii tăi mor sau sunt răniţi. Dar mă motivez aşa: Dacă nu mergi la război, dacă nu dai duşmanul afară din ţară, ce rost are să mai trăieşti?", spune Karat, comandantul unui pluton.

Nici ruşii nu stau degeaba, însă. Putin a vizitat o fabrică de drone de la periferia Moscovei, chiar dacă avioanele iraniene fără pilot sunt preferatele armatei ruse. O investigaţie britanică a descoperit că acestea folosesc tehnologie germană, pe care Teheranul a furat-o acum 20 de ani. Între timp, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a luat la ţintă şi Republica Moldova. Spune că nu mai există această ţară, pentru că politicienii locali au vândut-o României. Reacţia lui vine după ce Chişinăul a făcut o listă cu ruşii indezirabili. După declaraţiile lui Medvedev, ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 23 de oameni au murit şi peste 20 sunt răniţi după un atac al Rusiei. Medvedev acuză R.Moldova că s-a vândut României