Meniu LIVE
Search
x

China anunță că a încheiat "cu succes" exercițiile militare din jurul Taiwanului. Trupele Beijingului rămân gata de luptă

Armata chineză a anunţat miercuri încheierea "cu succes" a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului, transmite dpa. Armata de Eliberare a Poporului a precizat că prin operaţiunile comune ale forţelor aeriene şi maritime în jurul insulei şi-a "testat eficient" capacitatea de luptă, notează Agerpres.

De Redactia Observator la 10.08.2022, 15:24

Instruirea militară şi alte pregătiri vor continua însă, iar forţele armate vor "apăra cu hotărâre" suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, a comunicat comandamentul de la Beijing.

Comandamentul de Est al Armatei de Eliberare a Poporului a declarat pe contul său oficial Weibo că trupele sale vor supraveghea cu atenție schimbările de situația din strâmtoarea Taiwan, vor realiza în mod regulat patrule și vor continua să efectueze antrenamente militare pentru a fi gata de luptă.

China a efectuat de săptămâna trecută manevre militare la scară scară mare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita făcută la Taipei de Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite. Exerciţiile au fost prelungite, după ce iniţial se anunţase că se vor încheia duminică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » China anunță că a încheiat "cu succes" exercițiile militare din jurul Taiwanului. Trupele Beijingului rămân gata de luptă