Meniu LIVE
Search
x

China se pregătește să invadeze Taiwanul, anunță oficialii de la Taipei

China folosește exercițiile militare lansate după vizita președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, pentru a pregăti invadarea insulei, avertizează ministrul de Externe al Taiwanului, potrivit Reuters.

De Redactia Observator la 09.08.2022, 08:58

Joseph Wu a declarat într-o conferință de presă la Taipei că Taiwanul nu va fi intimidat chiar dacă exercițiile continuă, China încălcând adesea linia mediană neoficială de-a lungul strâmtorii Taiwan.

„China a folosit exercițiile pentru a se pregăti pentru invazia Taiwanului”, a spus Wu, cerând sprijin internațional pentru a proteja „pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”.

„Desfășoară exerciții militare la scară largă, lansări de rachete, precum și atacuri cibernetice, o campanie de dezinformare și constrângere economică în încercarea de a slăbi moralul public din Taiwan”.

Exerciții militare de amploare în jurul Taiwanului

Pe acelaşi subiect

China a lansat săptămâna trecută cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt oficial american care s-a deplasat pe insula autonomă în ultimele decenii.

Ca răspuns, și armata Taiwanului a început marţi un exerciţiu de artilerie cu muniţie reală simulând apărarea insulei împotriva unui atac al Chinei.

China consideră Taiwanul, cu o populaţie de aproximativ 23 de milioane de locuitori, ca fiind una dintre provinciile sale pe care încă nu a reuşit să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârşitul războiului civil chinez (1949).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » China se pregătește să invadeze Taiwanul, anunță oficialii de la Taipei

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022