Antena Meniu Search
x

CIA avertizează: Putin poate folosi armele nucleare dacă se confruntă cu eşecuri în Ucraina

Eşecurile militare din Ucraina l-ar putea determina pe preşedintele rus Vladimir Putin să folosească acolo o armă nucleară tactică sau de mică putere, estimează şeful CIA, William Burns. Kremlinul a vorbit despre punerea în alertă a forţelor sale nucleare, scrie Agerpres.

de Cristina Dimulescu

la 15.04.2022, 12:28

Atac nuclear
Atac nuclear - Hepta

Într-un discurs pe care şeful CIA, William Burns l-a ţinut în Atlanta a vorbit despre faptul că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi s-ar putea scufunda în disperare, motiv pentru care şi-a exprimat îngrijoarea cu privire la un posibil atac nuclear.

"Având în vedere că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi s-ar putea scufunda în disperare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit până în prezent din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu uşurinţă aceasta ameninţare reprezentată de potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau armelor nucleare de mică putere", a declarat William Burns.

"Evident că suntem foarte îngrijoraţi. Ştiu că preşedintele Joe Biden este profund îngrijorat de riscul unui al Treilea Război Mondial şi face totul pentru a evita să ajungă la punctul în care un conflict nuclear devine posibil", a mai adăugat William Burns.

Rusia dispune de numeroase arme nucleare tactice

Rusia dispune de numeroase arme nucleare tactice, mai puţin puternice decât bomba de la Hiroshima, în conformitate cu doctrina sa "escaladare-dezescaladare" care ar consta în a folosi primii o armă nucleară de mică putere pentru a recâştiga avantajul în cazul unui conflict convenţional cu occidentalii, scrie Agerpres.

Această ipoteză include ca "NATO să intervină militar pe teren în Ucraina în cursul acestui conflict, dar aşa ceva nu este planificat, după cum a spus clar preşedintele", a subliniat şeful CIA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri externe » CIA avertizează: Putin poate folosi armele nucleare dacă se confruntă cu eşecuri în Ucraina