Antena Meniu Search
x

Kremlinul a anunțat în ce situație ar folosi Rusia armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat pentru PBS Newshour, în cadrul unui interviu, în ce situație ar folosi Rusia armele nucleare. Potrivit lui Dmitri Peskov, un astfel de atac s-ar produce în cazul unei amenințări la adresa "existenței statului", și nu ca urmare a războiului din Ucraina.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.03.2022, 08:02

- Profimedia / Shutterstock

"Orice rezultat al operaţiunii (în Ucraina), desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare. Avem un concept de securitate care spune foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului, în ţara noastră, putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare, pentru a elimina ameninţarea la adresa existenței ţării noastre", a declarat Dmitri Peskov, potrivit CNN.

Întrebat despre afirmațiile preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Vladimir Putin "măcelar" şi a declarat că liderul de la Kremlin nu ar trebui să mai rămână la putere, Dmitri Peskov a spus că "este destul de alarmant".

"Este o insultă personală. Desigur, este complet inacceptabil. Nu este de competenţa preşedintelui Statelor Unite să decidă cine va fi şi cine este preşedintele Federaţiei Ruse", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Peskov neagă atacul forțelor ruse asupra civililor, în Ucraina

Pe acelaşi subiect

În interviul acordat PBS Newshour, Dmitri Peskov a negat că forțele ruse au vizat în mod deliberat civili în Ucraina, în ciuda rapoartelor armatei ucrainene și declarațiile jurnaliştilor și refugiaților. Aceștia au descris bombardamente brutale, care au lovit infrastructura civilă, inclusiv case, școli, spitale și multe altele.

"Nu bombardează apartamente, nu bombardează bunuri civile. Ei doar bombardează și vizează infrastructura militară", a mai spus Dmitri Peskov. 

SUA au anunțat oficial, săptămâna trecută, că forțele ruse au comis crime de război în Ucraina. Curtea Penală Internațională de la Haga a lansat o anchetă privind invazia rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Kremlinul a anunțat în ce situație ar folosi Rusia armele nucleare