Antena Meniu Search
x

Cinci şoferi români au fost prinşi cu mii de cutii şi peturi de bere aduse din ţară, în Italia, pentru contrabandă

Cinci şoferi români au fost prinşi cu mii de cutii şi peturi de bere aduse din ţară, în Italia, pentru contrabandă. Marfa era transportată din România în microbuze, majoritatea destinate transportului de persoane.

la 22.09.2018, 17:22

Cinci şoferi români au fost prinşi cu mii de cutii şi peturi de bere aduse din ţară, în Italia, pentru contrabandă. Marfa era transportată din România în microbuze, majoritatea destinate transportului de persoane.

Garda de Finanțe din Gorizia (Friuli-Venezia Giulia), în ultimele săptămâni, în cadrul acțiunilor de control rutier organizate, a oprit mai multe autovehicule suspecte, descoperind la bordul acestora 3.830 de litri de bere importate ilegal din Europa de Est, informează gorizia.diariodelweb.it.

Șoferii, cinci de naționalitate română și unul de naționalitate bulgară, rezidenți pe teritoriul provinciilor Milano, Roma și Grosseto, au fost denunțați procurorilor din Gorizia pentru contrabandă și nereguli privind legislația de transport a produselor alcoolice, în timp ce berea a fost sechestrată, scrie roitalianul.com.

Microbuzele și camionetele verificate erau înregistrate în România și Bulgaria și erau utilizate inclusiv pentru transportul de persoane, în unele cazuri având atașate și mici remorci auto. Acestea au fost oprite de agenții Gărzii de Finanțe la Gorizia, la nivelul intersecției Sant’Andrea și la Monfalcone, în cadrul a patru operațiuni separate organizate de agenții de finanțe italieni. Berea, produsă și achiziționată în țările de origine, nu era însoțită de niciun document de transport și era ascunsă sub bagajele pasagerilor și ale șoferilor care s-au justificat declarând că băutura era destinată să ajungă la prieteni și rude în vederea organizării unor petreceri.

Au fost efectuate percheziții ale autovehiculelor și ale șoferilor, s-au efectuat interogatorii și cercetări la fața locului, care au dus la descoperirea adevăratei destinații a miilor de litri de bere. Băutura ar fi urmat să fie livrată la unele magazine românești de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare, care ar fi comercializat berea fără să plătească taxele aferente la stat și care încălcau regulile prevăzute pentru cumpărarea, circulația și vânzarea ulterioară a produselor alcoolice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cinci şoferi români au fost prinşi cu mii de cutii şi peturi de bere aduse din ţară, în Italia, pentru contrabandă