Antena Meniu Search
x

Video Cinci state americane, afectate de tornade devastatoare. Un depozit Amazon s-a prăbușit. Oficial: Cel puțin 50 de oameni ar fi murit

Cel puțin 50 de persoane ar fi murit, după ce o tornadă a lovit sud-vestul statului Kentucky. ''Știm că este probabil să avem peste 50 de decese'', a declarat guvernatorul Andy Beshear. Autorităţile iau însă în calcul un scenariu şi mai sumbru: bilanţul victimelor ar putea ajunge la 100. 

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 14:48

Cinci state americane, afectate de tornade devastatoare
Cinci state americane, afectate de tornade devastatoare - Profimedia Images; Angie Burgess via Live Storm Chasers

Tornada care a lovit statul Kentucky a fost una dintre cele care s-au format în timpul nopții de vineri. Guvernatorul a mai spus că ''două camioane pline cu apă'' se îndreaptă spre Mayfield pentru a se asigura că oamenii au apă potabilă.

De asemenea, Andy Beshear declarase stare de urgență peste noapte, detașând Garda Națională. ''Avem o fabrică în Mayfield cu o prăbușire a acoperișului care va fi un eveniment cu victime multiple'', a afirmat acesta iniţial pentru WLKY.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cinci state americane, afectate de tornade devastatoare

Cel puțin 24 de tornade au fost raportate în cinci state - Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri și Tennessee. Oficialii din Arkansas au spus că cel puțin două persoane au murit, relatează CNN

Potențialul de vreme severă continuă în weekend. O avertizare a fost emisă pentru zona metroului Nashville în jurul orei 3 dimineața, ora locală, deoarece ''o tornadă confirmată și extrem de periculoasă a fost localizată în apropiere de Pegram''

Cel puțin o persoană a fost ucisă în Monette, în nord-estul statului Arkansas, după ce o tornadă a avariat vineri un azil de bătrân. Cel puțin 20 de persoane au fost, de asemenea, rănite, a declarat primarul Bob Blankenship pentru CNN.

O altă persoană a fost ucisă în Leachville, după ce o femeie care se afla ''într-un magazin Dollar General lovit de furtună nu a putut ieși'', a specificat șeriful. 

În Samburg, din nord-vestul statului Tennessee, mai multe structuri au fost avariate, potrivit oficialilor, în timp ce în Illinois, un depozit Amazon situat la nord-est de St. Louis a fost avariat. Un rezident a declarat afiliatului CNN KMOV că oamenii prinşi înăuntru au rămas calmi și se lucrează pentru a ieși din depozit. Mai multe imagini de la faţa locului au arătat cum autorităţile s-au mobilzat pentru a veni în ajutorul potenţialelor victime. 

Depozit Amazon prăbuşit în Illinois

Între 50 şi 100 de muncitori care lucrau pe tura de noapte ar fi prinși sub dărâmăturile unui depozit imens al companiei Amazon din Illinois, după ce acoperișul, dar și alte părți ale clădirii s-au prăbușit în urma unei tornade violente, relatează presa locală. Autorităţile nu au oferit însă un bilanţ clar.

''Este devastator să vezi cantitatea de daune de acolo și să știi că erau oameni înăuntru când s-a întâmplat asta'', a declarat sâmbătă dimineața șeful poliției din Edwardsville, Michael Fillback, afiliatului CNN KMOV. Fillback a spus că poliția nu știe câți oameni se aflau în clădire în momentul prăbușirii și nici câți oameni ar putea fi încă prinși în interior, relatează CNN.

Guvernatorul Illinois JB Pritzker a spus că a contactat primarul din Edwardsville pentru a oferi asistență. ''Rugăciunile mele sunt cu oamenii din Edwardsville în această seară și am contactat primarul pentru a oferi orice resurse de stat necesare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cinci state americane, afectate de tornade devastatoare. Un depozit Amazon s-a prăbușit. Oficial: Cel puțin 50 de oameni ar fi murit