Antena Meniu Search
x

Galerie foto Depozit Amazon prăbuşit în Illinois: Aproximativ 100 de persoane ar fi captive sub dărâmături

Se pare că aproximativ 100 de muncitori care lucrau pe tura de noapte ar fi prinși sub dărâmăturile unui depozit imens al companiei Amazon din Illinois, după ce acoperișul, dar și alte părți ale clădirii s-au prăbușit în urma unei furtuni violente, relatează presa locală. Potrivit informaţiilor, inclusiv o tornadă a străbătut zona. Autorităţile nu au oferit însă un bilanţ clar.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 10:09

Câteva zeci de vehicule ale serviciilor de urgență și ale lucrătorilor de la salvare au fost adunate în afara clădirii din Edwardsville, în Illinois, în timp ce zona rămâne sub avertizare de tornadă. Autorităţile locale l-au numit un ''eveniment cu victime în masă'', potrivit reporterului Jenna Rae de la KMOV-TV din St. Louis. De asemenea, Rae a raportat că aproximativ o treime din clădire a fost pusă la pământ. Un alt reporter a estimat că jumătate din clădire s-ar fi prăbușit.

Un oficial a declarat pentru KTVI-TV că se crede că până la 100 de persoane se aflau în clădire, lucrând în tura de noapte în momentul prăbușirii, conform Yahoo News

Cei dragi stau lângă depozit şi aşteaptă mai multe informaţii

Serviciul Național de Meteorologie a spus că radarul a confirmat o tornadă chiar la est de Edwardsville, în jurul momentului în care depozitul Amazon a fost avariat.

Pe acelaşi subiect

Vineri au fost semnalate avertismente de furtună puternică și tornadă în întreaga regiune, inclusiv în Arkansas, unde cu puţin timp în urmă, două persoane au fost ucise tot de o posibilă tornadă, într-un azil de bătrâni, potrivit The Associated Press.

Familiile şi prietenii celor aflaţi în clădire s-au adunat în faţa depozitului. O femeie a declarat că s-a grăbit la fața locului, după ce a vorbit la telefon cu un membru al familiei care se afla în interiorul clădirii în momentul prăbușirii: ''El a vorbit la telefon cu mine în timp ce se întâmpla'', a spus ea. 

Autorităţile nu ştiu câți oameni ar putea fi prinși în interior

''Este devastator să vezi cantitatea de daune de acolo și să știi că erau oameni înăuntru când s-a întâmplat asta'', a declarat sâmbătă dimineața șeful poliției din Edwardsville, Michael Fillback, afiliatului CNN KMOV. Fillback a spus că poliția nu știe câți oameni se aflau în clădire în momentul prăbușirii și nici câți oameni ar putea fi încă prinși în interior, relatează CNN

Guvernatorul Illinois JB Pritzker a spus că a contactat primarul din Edwardsville pentru a oferi asistență. ''Rugăciunile mele sunt cu oamenii din Edwardsville în această seară și am contactat primarul pentru a oferi orice resurse de stat necesare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Depozit Amazon prăbuşit în Illinois: Aproximativ 100 de persoane ar fi captive sub dărâmături