Antena Meniu Search
x

Cine este bărbatul care a intrat cu mașina în zeci de pietoni, în Berlin. Momentul în care e arestat de poliție

Un bărbat a intrat miercuri cu o mașina într-o mulțime de pietoni aflați într-o zonă comercială popular din Berlin. Cel puțin o persoană a murit iar 8 au suferit răni grave. Alte 12 persoane au fost rănite ușor. Bild a publicat imagini cu momentul în care șoferul mașinii Renault Clio a fost arestat de poliție. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 15:37

Vezi și

Poliția germană a anunțat pe Twitter că șoferul este un bărbat de 29 de ani cu cetățenie dublă, germano-armean, care locuiește la Berlin. Nu a dat mai multe detalii și nici nu e clar dacă le-a spus ceva la interogatoriu, potrivit AP.

Bărbatul a intrat cu mașina în oamenii aflați la colțul unei străzi din cartierul Charlottenburg, în apropiere de piața Breitscheidplatz, în jurul orei locale 10:30. Apoi a reintrat cu mașina pe șosea și la câțiva metri a plonjat într-o vitrină, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Thilo Cablitz.

Cine persoane sunt în stare gravă iar alte trei au suferit răni importante, potrivit unui purtătorul de cuvânt al pompierilor, Adrian Wenzel. Poliția a declarat că alte peste 12 persoane au fost rănite.

Nu este clar dacă șoferul a intrat intenționat sau nu în mulțime, în Berlin

Pe acelaşi subiect

Șoferul ar fi fost reținut de trecători înainte de a fi arestat de polițiștii care se aflau în apropiere. Poliția încearcă să stabilească dacă a intrat în mod deliberat cu mașina în pietoni sau dacă a fost un accident, posibil cauzat de o urgență medicală.

La fața locului a ajuns un număr mare de vehicule de salvare și intervenție. Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a scris pe Twitter că este ”profund șocată de acest incident”.

Incidentul s-a petrecut la un capăt al bulevardului comercial Kurfuerstendamm și lângă piața Breitscheidplatz, unde un extremist a intrat cu mașina într-un târg de Crăciun în 2016, ucigând 13 persoane.

Într-un alt incident din 2019,  un SUV a lovit un grup de pietoni în centrul Berlinului, ucigând patru persoane. Șoferul a suferit atunci o criză de epilepsie și a virat pe trotuar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care a intrat cu mașina în zeci de pietoni, în Berlin. Momentul în care e arestat de poliție