Antena Meniu Search
x

Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea lui Zelenski. SBU: A fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informaţii "invadatorilor" ruşi

Război în Ucraina. Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că a arestat o femeie în legătură cu un complot de asasinare a lui Volodimir Zelenski, relatează CNN. Femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informaţii "invadatorilor" ruşi. 

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 13:27

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni că a reținut un informator "care i-a ajutat pe ruşii să pregătească un atac aerian în regiunea Nikolaiev în timpul vizitei președintelui Ucrainei". 

Presupusul informator "a adunat informații despre vizita planificată de Zelenski" în regiune pentru a le furniza ruşilor, potrivit SBU. Volodimir Zelenski a vizitat Nikolaiev la sfârșitul lunii iulie.

Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea lui Zelenski

Presupusul colaborator al ruşilor "a încercat să afle ora și lista opririlor de pe traseul șefului statului".  Cu toate acestea, agenții SBU au obținut în avans informații despre "activitățile subversive ale suspectului" și au luat măsuri suplimentare de securitate.

Mai mult, femeia, ale căror convorbiri ar fi fost interceptate, ar fi avut sarcina de a le spune ruşilor şi unde sunt amplasate sisteme de război electronic și depozite cu muniție ale forțelor armate.

Suspectul este o localnică din Ochakov, sudul Ucrainei, fostă vânzătoare într-un magazin militar de la o unitate militare din zonă. Ea ar fi călătorit în regiune și ar fi filmat locuri unde se află potenţiale ţinte. Numele femeii nu a fost făcut public. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea lui Zelenski. SBU: A fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informaţii "invadatorilor" ruşi