Antena Meniu Search
x

Incendii uriaşe de vegetaţie provoacă mari probleme în trafic, în Portugalia

Un incendiu declanşat în dreptul localităţii Mealhada, în districtul Aveiro (centrul Portugaliei), a blocat joi în această zonă traficul pe autostrada A1, care leagă oraşele Lisabona şi Oporto, relatează EFE.

Incendiile de vegetaţie i-au pus din nou în alertă pe pompierii portughezi. Mai multe focare au fost semnalate în câteva zone ale ţării şi au provocat probleme serioase inclusiv pe autostrăzile intens circulate.

În sudul Portugaliei, la aproximativ 120 de kilometri de capitala Lisabona, un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă împădurită. Pompierii au intervenit rapid pentru stingerea focului. Mai multe localităţi riscă să fie în pericol, dacă flăcările se extind.

Un alt incendiu a fost raportat în apropierea localităţii Mealhada, în districtul Aveiro, din centrul Portugaliei. Din cauza focului şi a fumului gros, traficul pe autostrada A1, care leagă oraşele Lisabona şi Oporto a fost blocat, transmite agenţia EFE. Şoferii au fost îndrumaţi de poliţia portugheză pe rute ocolitoare.

Pe acelaşi subiect

Incendiul din Mealhada face parte dintre cele aproximativ 16 focare active în prezent în Portugalia. Peste 1500 de pompieri sunt mobilizaţi în prezent să lupte cu incendiile, provocate, cel mai probabil, de caniculă.

Sursa: Observator, Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Incendii uriaşe de vegetaţie provoacă mari probleme în trafic, în Portugalia