Aceasta este HARTA bombelor nucleare în lume: Care sunt țările care își împart cele aproape 15.000 de arme distrugătoare în masă (FOTO, VIDEO)
Un raport realizat de Agenţia de Inteligenţă şi Apărare din Statele Unite, în luna iulie, și publicat recent de presa americană, dezvăluie care este arsenalul nuclear la nivel mondial și care sunt țările care își împart aceste arme, scrie Businessi Insider.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un raport realizat de Agenţia de Inteligenţă şi Apărare din Statele Unite, în luna iulie, și publicat recent de presa americană, dezvăluie care este arsenalul nuclear la nivel mondial și care sunt țările care își împart aceste arme, scrie Businessi Insider.
Potrivit raportului întocmit de Agenţia de Inteligenţă şi Apărare din Statele Unite, în lume există în acest moment 14.995 de bombe nucleare înregistrate.
Potrivit Washington Post, care a obţinut documentul, Coreea de Nord și-a triplat numărul de arme nucleare, liderul Kim Jong-un având acum la dispoziție "peste 60 de rachete nucleare", cu mult peste estimările specialiștilor.
Este o diferență majoră față de cele 10-20 de arme nucleare estimate de Institutul de Cercetare pentru Pace de la Stockholm, în aceeași lună.
The Washington Post a scris, în această săptămână, că, potrivit unui raport al Agenţiei americane pentru informaţii militare (DIA), Coreea de Nord a reuşit să miniaturizeze suficient o bombă nucleară pentru a o pune într-una dintre rachetele sale intercontinentale.
Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii au atins cote alarmante, după ce regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste cu rachete balistice intercontinentale și a ameninîat în repetate rânduri Washington-ul cu atacuri nucleare. Replica americanilor nu s-a lăsat așteptată, președintele Trump amenințând Phenianul cu ”focul şi furia”, iar șeful Pentagonului asigurându-l pe Kim Jong-un că va fi ”distrus” în cazul în care va iniția un conflict.
Potrivit raportului citat, cele 14.995 de focoase nucleare sunt împărţite astfel: Rusia deţine 7.000, dintre care 1.910 sunt pregătite de utilizare, 2.390 necesită asamblare, iar alte 2.700 care sunt în aşteptare pentru a fi retrase.
Statele Unite deţine 1.800 de focoase pregătite de a fi folosite, 2.200 care necesită asamblare şi 2.800 în aşteptare pentru a fi retrase, însumând un total de 6.800.
Franţa deţine un total de 300 de focoase, din care 290 sunt pregătite şi alte 10 în stoc.
Numărul cunoscut de bombe nucleare ale Chinei este de 270, deşi nu există înregistrări care arată câte focoase sunt gata de utilizare, ci doar un număr de 270 care necesită asamblare.
Marea Britanie înregistrează un număr de 215 focoase dintre care 120 sunt pregătite iar 95 în aşteptare.
Anumite date înregistrează Pakistanul cu 140 şi India cu 130 de focoase care necesită asamblare.
Israelul deţine 80, toate fiind dezasamblate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰