Antena Meniu Search
x

Galerie foto Coloană uriașă de fum și cenușă după erupția vulcanului Sinabung din Indonezia, inactiv timp de câteva secole până în 2010

Vulcanul Sinabung din Indonezia a erupt, miercuri, aruncând în atmosferă o coloană masivă de fum și cenușă. Erupția vulcanului din provincia Sumatra de Nord a durat aproximativ 12 minute, transmite agenția naţională de geologie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.07.2021, 16:57

Materialul vulcanic a ajuns la 4.500 de metri în aer și a rămas în atmosferă destul de mult timp, transmite AFP. O fotografie postată de agenție arată coloana de fum gros și întunecat care se ridică din crater. 

Erupția vulcanului Sinabung a durat aproximativ 12 minute

Norii de fum și cenușă s-au deplasat la 1.000 de metri distanță de locul erupției.

Populația a fost îndemnată să evite zona din jurul craterului, după erupția vulcanului, scrie channelnewsasia.com.

Pe acelaşi subiect

Nu au fost emise ordine de evacuare, deoarece resturile nu au ajuns în cele mai apropiate sate și nu s-a raportat nicio întrerupere a zborurilor din zonă. Chiar și așa, populația a fost îndemnată să evite deplasările în zona periculoasă, pe o rază de 3 până la 5 kilometri în jurul craterului.

Vulcanul Sinabung a fost inactiv timp de câteva secole până în 2010

Sinabung, un vulcan de 2.460 de metri, a fost latent timp de mai multe secole înainte de a reveni la viață în 2010, când o erupție a ucis doi oameni. A erupt din nou în 2013 și a rămas extrem de activ de atunci .

Indonezia - un arhipelag cu peste 17.000 de insule - are aproape 130 de vulcani activi, mai mulţi decât în oricare altă ţară de pe glob. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Coloană uriașă de fum și cenușă după erupția vulcanului Sinabung din Indonezia, inactiv timp de câteva secole până în 2010