Comisar European: Cel puţin 12 ţări din UE au încredere că pot vaccina 70% din populaţie până la jumătatea lui iulie

De Redactia Observator.
Publicat: 21.04.2021, 09:48.
Actualizat: 21.04.2021, 09:51

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat marți comisarul european Thierry Breton, potrivit Reuters. 

Thierry Breton

Thierry Breton

Getty Images

Comisia Europeană a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri, bazându-se pe o creștere a livrărilor dozelor de vaccin.

"Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat și că ține de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătite pentru asta", a declarat comisarul european Thierry Breton, potrivit Reuters.

Citește și:

"Astăzi vă pot spune că înțeleg că avem cel puțin 12 state membre care spun că pot atinge obiectivul de 70%. Acest număr crește zilnic". Însă, oficialul european nu a spus despre ce țări este vorba.

Un anunţ de săptămâna trecută potrivit căruia ţările UE vor primi în acest trimestru încă 50 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer şi BioNTech a oferit executivului un confort suplimentar cu privire la obiectivele sale de livrare, a spus Breton.

De asemenea, a oferit ”spaţiu de manevră” pentru a face faţă aşteptărilor lui Breton că blocul va avea mai puţine vaccinuri pentru Covid-19 din partea Johnson & Johnson, faţă de aşteptările iniţiale. Breton a spus că este, de asemenea, încrezător că AstraZeneca va putea să-şi îndeplinească obiectivul redus, de a livra în al doilea trimestru 70 de milioane de vaccinuri.

Comisarul, care şi-a exprimat recent speranţa că Europa va avea un sezon turistic de vară anul acesta, a declarat că obiectivul referitor la vaccinare este important pentru a oferi ”o lumină la capătul tunelului” înainte de sezonul de vacanţă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.