Antena Meniu Search
x

Complicii românului George Ploscaru, autorul jafului de 5,5 milioane de euro de la Paris, au fost prinși la aproape un an de la "furtul anului" (Foto)

Complicii românului George Ploscaru, autorului jafului de 5,5 milioane de euro de la Paris, au fost prinși la aproape un an de la comiterea faptei.

Complicii românului George Ploscaru, autorului jafului de 5,5 milioane de euro de la Paris, au fost prinși la aproape un an de la comiterea faptei.

În decembrie 2016, românul a reușit să fure, cu complicitatea unor sârbi, două diamante brute şi două inele cu diamante din celebra casă de bijuterii "De Grisogono", de la Paris.

Potrivit www.leparisien.fr, în acest caz, poliția franceză a reușit arestarea a cinci bărbați, români și sârbi. Cei cinci au fosrt reținuți în orașe din Franța, dar și din Spania.

Pe acelaşi subiect

«Este o echipă formată din români, dar și cetățeni din fosta Iugoslavie. Sunt hoți specializați în jafuri prin înșelăciune, extrem de eficace. Ei reușeșsc foarte bine să-și păcălească victimele», susține unul dintre anchetatori.

Un român, autorul jafului anului

În perioada 15 noiembrie-30 decembrie 2016, George Ploscaru a constituit împreună cu alţi români, dar și străini, un grup infracţional organizat care a pus la punct un furt dintr-un magazin de bijuterii din Paris.

În 31 decembrie 2016, George Ploscaru a furat din showroom-ul privat al unei mărci elveţiene de bijuterii din Paris, arondismentul nr. 8, două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare totală de 5.132.990 de euro, prezentându-se ca fiind gemolog şi folosind o identitate falsă - ”Mizrahi”.

Ploscaru s-a recomandat a fi un evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor (gemolog), iar vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis cetăţeanului român bunurile spre examinare, aflate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală. Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei, având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro.

Ploscaru a păstrat un inel şi unul dintre cele două diamante brute, iar restul bijuteriilor a revenit, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi.

Românul a vândut diamantul unui israelian, tranzacţia având loc în străinătate, iar inelul cu pietre preţioase l-a adus în România. Ploscaru a fost arestat, în ianuarie, la București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Complicii românului George Ploscaru, autorul jafului de 5,5 milioane de euro de la Paris, au fost prinși la aproape un an de la "furtul anului" (Foto)