Antena Meniu Search
x

Video Comunităţile sărace din UK contestă încoronarea Regelui Charles. La cât se ridică nota de plată a evenimentului istoric

În săptămâna încoronării Regelui Charles, apar şi primele voci care contestă evenimentul. Preţul organizării se ridică la 100 de milioane de lire sterline, o sumă imensă, consideră comunităţile sărace din Regatul Britanic, ce se confruntă cu costul tot mai ridicat al traiului. Tensiuni sunt şi în familia prinţului Harry. Tatăl lui Meghan Markle o imploră să îl lase să îşi vadă nepoţii. 

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 19:59

Vezi și

Încoronarea Regelui Charles este un eveniment care are loc o dată la o generaţie însă vine cu un cost pe măsură. Pentru că se întinde pe trei zile şi cuprinde ceremonia de la Westminster, procesiunea publică, un concert grandios la Windsor dar şi nenumărate petreceri în stradă, nota de plată ajunge la o sută de milioane de lire. La fel ca nunta cu prinţesa Diana şi de două ori mai mult decât încoronarea Elisabetei a II-a.

Banii sunt plătiţi de contribuabili, iar, pentru comunităţile sărace, cu descendenţi ai fostelor colonii din India sau Caraibe, suma este una uriaşă. 

Janpal Basran, lider comunitar: Este corect să se investească atât de multă atenție și resurse într-o sărbătoare imensă a încoronării, când avem un număr record de oameni care trebuie să se bazeze pe băncile alimentare, care se confruntă cu sărăcia la o scară incredibilă?

Regele Charles e contestat şi din alte regiuni

Pe acelaşi subiect

Australia refuză să declare ziua de luni sărbătoare publică, un semn care confirmă discuţiile despre ieşirea de sub tutelă. Iar Noua Zeelandă nu se întreabă dacă va lua decizia, ci când. 

Chris Hipkins, premierul Noii Zeelande: În timp, Noua Zeelandă va deveni o țară complet independentă, vom sta pe picioarele noastre în lume, aşa cum şi facem acum, în mare. Dar nu voi face o prioritate din asta. 

Probleme sunt şi pentru prinţul Harry. Familia lui Meghan Markle a acordat un nou interviu exploziv. Sora ei vitregă spune că relaţia dintre cei doi e una toxică. Iar tatăl ei o roagă să îl lase să îşi vadă nepoţii. 

Thomas Markle, tatăl lui Meghan Markle: Cum pot să repar asta? Cum pot să repar asta? I-aş spune că o iubesc şi lui Harry i-aş spune că e un tip de treabă. 

Harry se va întoarce în SUA imediat după ceremonie, ca să îşi evite fratele dar şi să ajungă la timp în Los Angeles, pentru ziua fiului Archie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Comunităţile sărace din UK contestă încoronarea Regelui Charles. La cât se ridică nota de plată a evenimentului istoric