Antena Meniu Search
x

Conducerea Boeing, scrisoare deschisă după tragedia aviatică din Etiopia

La o săptămână după ce Agenţia Europeană pentru Siguranţa în aviaţie a decis ca avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 să nu mai zboare în spaţiul aerian al UE, compania Boeing a transmis o scrisoare deschisă liniilor aeriene.

La o săptămână după ce Agenţia Europeană pentru Siguranţa în aviaţie a decis ca avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 să nu mai zboare în spaţiul aerian al UE, compania Boeing a transmis o scrisoare deschisă liniilor aeriene.

Conducerea Boeing le-a transmis liniilor aeriene că noul software pentru avionul 737 MAX va fi gata până la sfârşitul lunii martie, scrie BBC News.

Potrivit jurnaliştilor britanici, actualizarea sofware va limita funcţionarea sistemului controversat MCAS, folosit de aeronava companiei Lion Air 737 MAX care s-a prăbuşit în Indonezia la sfârşitul anului trecut trecut.

Anchetatorii susţin că există "similarităţi clare" între cele două tragedii aviatice.

"În curând, vom lansa un software actualizat şi informaţiile necesare pregătirii piloţilor pentru 737 MAX, care va aborda problemele descoperite în urma accidentului Lion Air Flight 610", a declarat Dennis Muillenburg, preşedintele şi directorul executiv al companiei aeriene Boeing.

De asemenea, potrivit lui Muillenburg, vor fi schimbări majore ale sistemelor de avertizare din cabină, manualul de zbor al echipajului va fi actualizat, iar piloţii vor fi antrenaţi în simulatoare pe computer, scrie BBC News.

Cu toate acestea, conducerea Boeing nu a anunţat când vor fi reluate zborurile aparatelor Boeing 737 MAX în spaţiul aerian al Uniunii Europene.

Conducerea Boeing le-a transmis liniilor aeriene că noul software pentru avionul 737 MAX va fi gata până la sfârşitul lunii martie

Boeing cu 157 de oameni la bord, prăbuşit în Etiopia la câteva minute după decolare

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord (149 de pasageri şi un echipaj de opt persoane), s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în Etiopia.

Aparatul, care făcea un zbor de la Addis Abeba la Nairobi, s-a prăbuşit la câteva minute după decolare. Nicio persoană nu a supravieţuit.

Avioanele Boeing 737 MAX rămân la sol

Avioanele de tip Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 nu mai pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene. Sute de astfel de aeronave rămân la sol, după ce autorităţile din mai multe ţări din întreaga lume au anunţat măsuri similare, până se va stabili cauza tragediei din 10 martie.

Decizia a fost luată de Agenţia Europeană pentru Siguranţa în aviaţie. Singurul operator care folosea acest tip de aeronave şi în ţara noastră va ţine de acum aparatul de zbor la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Conducerea Boeing, scrisoare deschisă după tragedia aviatică din Etiopia