Antena Meniu Search
x

Controversă la Hollywood. O actriţă de culoare a fost aleasă pentru rolul Cleopatrei. Un avocat cere închiderea platformei în Egipt

Un nou documentar care prezintă viaţa reginei Cleopatra este în centrul unui scandal, încă înainte de premieră. Seria care va apărea pe Netflix, pe 10 mai, se confruntă deja cu numeroase critici şi chiar cu un proces. Motivul, rolul reginei Cleopatra este jucat de o actriţă de culoare. În plus, personajul este prezentat ca fiind o persoană războinică.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 14:28

- Netflix

Fostul Ministru egiptean al Antichităţilor, faimos pentru cariera sa de arheolog şi apariţiile în documentarele despre istoria Egiptului Antic, a descris filmul de pe Netflix ca fiind plin de "informaţii false". În primul rând pentru că regina Cleopatra nu era de origine afro-americană şi în al doilea rând pentru că aceasta nu avea o pregătire militară. După lansarea trailerului, avocatul egiptean Mahmoud al-Semary a depus chiar şi un dosar la Procuratura din Cairo pentru închiderea platformei Netflix în Egipt. 

Noul documentar Netflix, Regina Cleopatra, care va explora viața conducătoarei Egiptului, a fost criticat pentru revizionismul istoric. Documentarul, care este narat și produs de Jada Pinkett Smith, se concentrează pe domnia Cleopatrei în timpul secolului I î.Hr. și relațiile ei cu generalii romani la fel de faimoși Mark Anthony și Julius Caesar, relatează BBC.

Documentarul, tribut pentru femeile de culoare

„Nu vedem sau auzim adesea povești despre reginele de culoare, iar asta a fost foarte important pentru mine, precum și pentru fiica mea, și doar pentru ca comunitatea mea să poată cunoaște acele povești pentru că există o mulțime!", a declarat Jada Pinkett Smith, producător executiv.

Pe acelaşi subiect

Actrița care o interpretează pe Cleopatra, Adele James, le-a spus criticilor: „Dacă nu vă place castingul, nu vă uitați la emisiune”. Adele a făcut acest comentariu într-o postare pe Twitter cu capturi de ecran care conţinea comentarii abuzive şi insulte rasiste.

Trailerul a stârnit controverse

Dar când trailerul a fost lansat săptămâna trecută, mulți egipteni au condamnat reprezentarea Cleopatrei.

Duminică, avocatul Mahmoud al-Semary a depus o plângere, cerând să ia „măsurile legale necesare” și să blocheze accesul la serviciile Netflix în Egipt. El a susținut că serialul includea materiale vizuale și conținut care încalcă legile egiptene privind mass-media și a acuzat Netflix că încearcă să „promoveze gândirea afrocentrică, care include sloganuri și scrieri care vizează denaturarea și ștergerea identității egiptene”.

Cleopatra a mai fost interpretată de actrița engleză Elizabeth Taylor, în epopeea istorică a lui Joseph L. Mankiewicz din 1963.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Controversă la Hollywood. O actriţă de culoare a fost aleasă pentru rolul Cleopatrei. Un avocat cere închiderea platformei în Egipt